close
Wi-Fi

Безжичното чудовище ASUS RT-AC5300

RT-AC5300

Най-бързият трибандов Wi-Fi рутер в света е идеален избор за ентусиасти и геймъри с NitroQAM за скорости от клас AC5300 и вграден гейминг акселератор

Ключови факти

  • Най-бързият Wi-Fi в света: Трибандова конструкция от клас AC5300 с Broadcom NitroQAM за ускоряване на максималните скорости до 5334Mbit/s
  • Най-добро представяне и покритие за мулти устройства: 4×4 MIMO антени за перфектно представяне на различни устройства и изключително голямо покритие
  • Гладък онлайн гейминг: Вграденият гейминг акселератор успешно намалява пинг времето и забавянето за почти всички конкурентни мултиплеър онлайн игри
  • Повече ленти за повече устройства: Трибандовият Wi-Fi и Smart Connect позволява бързо свързване и гладка работа на повече устройства

 ASUS_RT_AC5300_Tri_Band_Gigabit_Router

ASUS представи RT-AC5300, трибандов безжичен рутер клас AC5300 за най-добро представяне, с технологията Broadcom® NitroQAM™, осигуряваща най-бързия в света комбиниран Wi-Fi пренос на данни до 5334Mbit/s.

Създаден като уникално произведение на изкуството за ентусиасти и геймъри, футуристичният RT-AC5300 използва 4×4 (4-предаване, 4-приемане) MIMO антени и за трите ленти. Комбиниран и с AiRadar, универсална технология за генериране на лъчи, и с Tri-Band Smart Connect, RT-AC5300 осигурява отлично представяне на мулти устройства и изключително голямо покритие.

За най-гладкия онлайн гейминг, RT-AC5300 притежава ексклузивен вграден гейминг акселератор от Gamers Private Network® (GPN®) на WTFast®, който намалява значително пинг времето и забавянето за невиждано преживяване в почти всички конкурентни мултиплеър онлайн игри.

Зашеметяващите скорости на RT-AC5300, по-добри дори от тези на кабелните рутери, ще бъдат радост за всеки геймър, който се нуждае от свободата и удобството на Wi-Fi, но с надеждност и представяне, които се асоциират обикновено с кабелните мрежи.

 

Най-бързата Wi-Fi скорост, доставяна до повече устройства!

Все по-често, наличните безжични честотни ленти в домакинството, трябва да бъдат споделяни с голям брой Wi-Fi съвместими устройства, включително лаптопи, смартфони, таблети, телевизори и смарт домашни устройства. За да бъде осигурена допълнителна честотна лента на тези домакинства, RT-AC5300 използва трибандова конструкция клас AC5300 с две независими 5GHz честоти и една 2.4GHz честота.

Технологията Broadcom NitroQAM ускорява максималната скорост на всяка от 5GHz честотни ленти от стандартните 1734Mbit/s до светкавичните 2167Mbit/s, а скоростта на 2.4GHz честотна лента се увеличава от 800Mbit/s на 1000Mbit/s за най-добрата в света комбинирана скорост от 5334Mbit/s – пет пъти повече от кабелна Gigabit Ethernet връзка. Това изключително постижение означава, че RT-AC5300 осигурява на потребителите повече от достатъчно капацитет за онлайн гейминг без накъсване, гладък стрийминг на 4K/UHD видео и ултра бърз трансфер на данни до всички свързани устройства.

Подобрено покритие, за всяко устройство, навсякъде!

За изключително покритие на повече етажи и стаи, ASUS RT-AC5300 използва осем разглобяеми външни двубандови антени 4×4 MIMO с универсална технология ASUS AiRadar, за генериране на лъчи, която осигурява ненадмината производителност при използване на много устройства и безжично покритие на сигнала. AiRadar фокусира Wi-Fi сигналa към устройствата, за да подобри представянето, стабилността и обхвата.

 

Вграден гейминг акселератор за гладка и бърза онлайн игра

ASUS RT-AC88U включва ексклузивен вграден клиент и безплатен абонамент за WTFast, който предоставя на потребителите най-доброто онлайн гейминг преживяване и то без допълнително заплащане! WTFast използва GPN, специална глобална частна мрежа, която автоматично осигурява на потребителите най-ниското пинг време и забавяне – критично важни параметри при онлайн гейминга за гладка и непрекъсната игра.

GPN може да намали средното пинг време при игра с 30-60%, да намали средното отклонение на скоростта с 70-90%, както и да елиминира забиването на рутера с 70-90%. Чрез автоматичното разпределяне на игровите пакети с данни към най-ефективните интернет маршрути се намалява загубата на данни, осигурявайки адекватна и динамична онлайн игра. GPN осигурява виртуална поддръжка на всички популярни мултиплеър игри и предлага оптимизирани настройки за повечето от тях.

Игровият акселератор е интегриран в лесния за използване ASUSWRT графичен интерфейс на RT-AC88U и не използва системни ресурси на игровото устройство. Това позволява работа със всяка игрова платформа, включително Windows, Mac OS, Linux и игрови конзоли — независимо от производителя или операционната система.

Модерни технологии за отлична скорост, надеждност и лесни за употреба

ASUS RT-AC5300 разчита на редица уникални технологии за подобрено представяне и изключителна стабилност дори и при най-натоварените мрежи.

Технологията Tri-Band Smart Connect интелигентно избира оптималната честотна лента за всяко свързано устройство, като преценява скоростта на устройството, силата на сигнала и степента на натовареност на всяка лента. Това освобождава потребителите от необходимостта да решават сами коя лента да използват, тъй като RT-AC5300 го прави автоматично. Резултатът е по-добро покритие и бързи и надеждни връзки през цялото време!

За напредналите потребители, поддръжката на Link Aggregation (802.3ad) осигурява възможност за комбиниране на два от Gigabit Ethernet LAN порта в един с ултра бърза 2Gbit/s кабелна връзка (използвайки два мрежови кабела). Тази характеристика, нормално налична само при професионалното мрежово оборудване, ще бъде особено интересна за потребителите с високоскоростни мрежови устройства за съхранение на данни (NAS), които все по-често предлагат 802.3ad поддръжка. Така потребителите могат наистина да се възползват от възможностите на съвременните NAS устройства за бързо архивиране и обмен на файлове.

 

източник: http://hardwarebg.com

Tags : ac5300asusRT-AC5300wi-fiмаршрутизаторрутер