close
Видео Карти

Видео карта GIGABYTE GeForce GTX 1080 XTREME GAMING

GV-N1080XTREME-8GD

Разчитайки на архитектурата Pascal на NVIDIA, картата GTX 1080 XTREME GAMING е съчетана с геймърската иновация на GIGABYTE, като предоставя чудовищна производителност, готова за геймърсите заглавия от следващо поколение, особено в областта на виртуалната реалност.

В добавка към стандартния пакет, моделът GTX 1080 XTREME GAMING предлага още и специален Premium Pack, в който има комплект, подходящ за виртуална реалност, SLI Bridge и други премиум аксесоари, които да подготвят геймърите за бъдещите изживявания в геймърската сфера.

Иновативно охлаждане WINDFORCE

Въздушно охлажданата карта GTX 1080 XTREME GAMING разполага с най-новия охлаждащ пакет WINDFORCE. Този дизайн (за който е подадена патентна заявка) успява да побере три 100-милиметрови вентилатора без да се увеличава дължината на картата, предоставяйки много по-голямо покритие на радиатора за екстремно охлаждане. В комбинация с въртящия се в обратна посока централен вентилатор, охладителят WINDFORCE осигурява до 10% повече въздушен поток от традиционните тривентилаторни охладители, като същевременно намалява до минимум турбуленцията. Преработените сърповидни вентилаторни ламели оптимизират всмукването на въздух и предоставят цялостно подобрение на топлинните характеристики с 4%

Новата охлаждаща система WINDFORCE включва още 6 съставни медни охлаждащи тръби, които контактуват директно с графичния процесор за превъзходни охлаждащи способности и подобрена ефективност на топлоразсейването. Има още двойни сачмени лагери, което гарантира, че GTX 1080 XTREME Gaming ще се справи с всички предизвикателства. 3D Active Fan осигурява тихи полу-пасивни вентилатори, а това позволява на геймърите да се насладят на игра в абсолютна тишина, когато системата работи на празен ход или с леко натоварване. Индикатор LED Fan Stop предоставя лесно за употреба, моментално показване на състоянието на вентилатора.

Кралят на виртуалната реалност

Картата GTX 1080 XTREME GAMING е готова за виртуалната реалност с XTREME VR Link. Тази уникална функция предлага 2 допълнителни конектора HDMI в предната част на картата, осигурявайки на геймърите допълнителна гъвкавост на изводите за свързане на VR устройства, а в същото време за ползване на HDMI монитор.

За геймъри, които търсят уникално VR изживяване, е разработен Premium Pack. Тази специална версия се доставя с многобройни премиум аксесоари, които помагат на геймърите да се въоръжат за виртуалната реалност. Пакетът включва 5,25-инчова дискова кутия с разположени отпред портове HDMI и USB 3.0, както и разширителна HDMI скоба за по-лесно, по-удобно VR свързване. Premium Pack предоставя и SLI мост за безпроблемно свързване на няколко графични карти XTREME GAMING, готови да се справят с всякаква VR игра, предявяваща високи изисквания към графиката. Другите аксесоари като подложка за мишка, каишка за китка, лепенка с лого, са включени в Premium Pack, за да предоставят на геймърите цялостно XTREME GAMING изживяване.

Функции XTREME, ориентирани към гейъра

Картата GTX 1080 XTREME GAMING разполага с многобройни функции, ориентирани към геймъра, които ще направят картата фаворит сред геймърската общност. Натъпкана с избрани върхови GPU чипове, картата гарантира изключителни овърклок възможности без да се прави компромис с надеждността. Използването на премиум клас бобини и кондензатори също гарантира ултра издръжливост за дълъг експлоатационен живот на системата.

Картата предлага XTREME защита чрез прилагане на PCB покриет от авиокосмически клас, което я прави изключително устойчива на влага, прах и корозивни замърсители. Металната задна платка подсилва допълнително структура, като придава на картата лъскав и изчистен външен вид.

По отношение на естетиката, новите RGB светлини във формата на X, допълнени от светещата емблема, „запалва“ духа на XTREME GAMING. Геймърите са свободни да персонализират, ползвайки виртуално неограчени цветови възможности и светлинни ефекти, така че да направят своето геймърско оборудване уникално и персонализирано.

Картата е удобна за геймъри / асемблатори, като PCB платката е произведена чрез напълно автоматизиран производствен процес, запазващ повърхността на свързващите пътечки гладки и без драскотини. Всяка аномалия на захранването лесно се засича чрез смарт LED индикатора.

XTREME Engine

XTREME Engine e новоразработен инструмент, който предоставя на геймърите тотален контрол над тяхната графична карта GIGABYTE. С помощта на интуитивен интерфейс лесно се управляват и настройват тактовите честоти, напрежението, профила на вентилатора, зададено захранване и LED засветяване.

XTREME CARE покрива вече и геймъри

GIGABYTE вече предлага услугата XTREME CARE с разширена гаранция на графичната карта GTX 1080 XTREME GAMING. Записвайки се като член на XTREME GAMING Club и завършвайки онлайн регистрацията на продукта, GIGABYTE ще разшири гаранцията на продукта от 3 на 4 години, давайки на собствениците спокойствие за по-дълъг период.