close
Охлаждане

Водно отхлаждане от Cooler Master – Nepton 120XL и 240M

nepton_001

Според Cooler Master, двата нови охладителя се отличават с редица подобрения по отношение на дизайна, мощността и надеждността. Те са базирани на познатата Nepton платформа, но са снабдени с по-добра помпа и вентилатори, благодарение на които кулърите са станали по-компактни, но също така по-тихи и дори по-ефективни. Надеждността на устройствата е подсилена с по-издръжливи тръбопроводи и по-дебели радиатори, а атестат за нея е 5-годишната гаранция, с която идват новите охладители. Обърнато е внимание дори на детайли като LED осветяването на фирменото лого върху охладителите.

CM Nepton 240M cooler

производителя твърди, че новите перки с регулируеми обороти Silencio FP 120 свалят шума до само 6.5 dBA, а 120-милиметровите охлаждащи вентилатори гарантират широка съвместимост с всякакви процесорни платформи и цокли. Усъвършенстваната помпа, използваща т.нар. Jet Impingement технология прекарва по 120 литра течност на час през водния блок и дава възможност за ефективно охлаждане на CPU чипове с TDP термопакети от до 300W.

CM Nepton 120XL cooler

Както е обичайно за all-in-one охладителите, новите Nepton 120XL и 240M са фабрично напълнени с течност, тествани са и са готови за (безинструментно) монтиране, като не се нуждаят и от последваща поддръжка.

CM Nepton 120XL cooler


източник: http://pcworld.bg/

Tags : Nepton 120XLNepton 240M