close
HD710M-1
моделите HD650X и HD710M. Те се отличават със заздравен корпус и подобаващ външен вид.

Според мъдрите хора хард диск и заплата никога не стигат. Всъщност тази закономерност със сигурност е добре известна и на геймърите, които едва ли биха отказали още пространство за съхранение на любимото съдържание. Точно такова и именно за тях осигурява компанията ADATA Technology, която тези дни пусна на пазара два нови външни диска с USB 3.0 интерфейс, които си приличат по предназначение, но се различават по отношение на таргетираните платформи и външен вид. Моделът HD650X е допълнителен сторидж специално за конзолата Xbox One, докато HD710M е за връзка с РС, изпълнен в „защитна“ разцветка характерна за военните изделия.

външните дискове ADATA HD650X и HD710M

Както е добре известно, конзолите Xbox One в момента се доставят с 1TB дискове, и геймърите не след дълго започват да изпитват нужда от допълнителен сторидж, тъй като най-популярните издания на игрите често надвишават 50GB със своите пачове, актуализации и съдържание за изтегляне. Ето тук добре ще послужи моделът HD650X, с който потребителите могат да изберат 2TB, двойно повече от диска на своя Xbox, и да си гарантират достатъчен капацитет за остатъка от „живот“ на поколението на конзолата.

ADATA HD650X

Външният диск ADATA HD650X разполага и със заздравен корпус, който го пази от изпускания, и е отличен помощник за геймърите в движение. За да съответства на външния вид на Xbox системите пък, моделът е в приятна за окото зелено-черна цветова схема. USB 3.0 интерфейсът пък осигурява до 5Gbps скорост на трансфер на данните, което означава, че в много случаи външният диск HD650X  може да се окаже по-бърз при инсталации и зареждане от вътрешния диск на Xbox One. Така HD650X може да се окаже важен ъпгрейд, особено в светлината на Xbox Games с програмата Gold, която предлага и множество безплатни игри всеки месец.

Моделът, предназначен за използване с РС – ADATA HD710M – е базиран на HD710 серията устойчиви на въздействия външни дискове. Той отговаря на стандартите IEC IP68, които включват издръжливост към потапяне до 150 cm във вода за 60 минути и пълна прахоустойчивост. Този модел покрива също и военния стандарт на армията на САЩ MIL-STD-810G 516.6 за удароустойчивост при изпускане. Военен стандарт очевидно е послужил и за определянето на външния вид, който сигурно ще допадне на феновете на джаджи с „military“ стил.

ADATA HD710M

Според официалната информация от компанията, и двете нови външни устройства за съхранение, HD650X и HD710M, използват здрава силиконова обвивка с множество слоеве за защита от повреди. Освен това, те работят като „plug-and-play“  устройства, така че не се налага инсталиране на драйвери за съвместимите операционни системи, включително Windows 10 и New Xbox One Experience.

източник: http://pcworld.bg

Tags : adataexternalhd650xhd710mвъншвн твърд дисквъншен хард диск