close
Хардуер

Дънните платки за овърклокване серия 9

mb-news-0513-1

Ексклузивни овърклок функции на GIGABYTE
OC Touch
GIGABYTE OC Touch включва редица хардуерни бутони за овърклокване директно разположени на платката, което прави овърклокването изключително бързо и лесно. Философията на дизайна на OC Touch е проста – да помага на ентусиастите и овърклокърите да извлекат не само максимална производителност от своя хардуер, но и да изпитват удоволствие от овърклок изживяванията си.

OC Ignition
OC Ignition поддържа захранване на дънната платка и свързаните компоненти, когато системата е изключена. Това означава, че системните вентилатори ще предоставят въздушно охлаждане при бъгове от студени ситуации, а потребителите на i-ram drive няма да загубят инсталираните данни. OC Ignition позволява на потребителите да тестват предварително настройките на водното охлаждане и позволява демонстрации на режими без да се включва компютърът.

Превключватели OC DIMM и OC PCIe

Ръчно включване и изключване на всеки канал от инсталираните DIMM чипове памет, което позволява на потребителите без усилие да изключат DIMM модули от системата без трудностите на физическото изваждане. Овърклокърите могат ръчно да включват и изключват всяка инсталирана PCIe лента на дъното, давайки възможност на потребителите да изключват отделни графични карти, без да ги изваждат физически. Това в много полезно, когато се овърклоква в LN2 и системи с водно охлаждане.

OC Brace

OC Brace дава възможност на екстремните овърклокъри и на тестващите системи безопасно да инсталират до 4 графични карти в отворени кутии или в тестови постановки, без да рискуват повреда на слота PCIe или да се предпазят от липсата на картите в операционната система заради лош контакт с PCIe слота. OC Brace е прост и елегантен начин да се осигури стабилна инсталационна подкрепа за пълноразмерни графични карти в екстремни конфигурации с няколко GPU.

Премиум графична поддръжка

Дънните платки за овърклокване на GIGABYTE от серия 9 предоставят оптимизирана поддръжка за AMD CrossFire™ в 4-канална конфигурация плюс поддръжка на технологията Nvidia SLI в 2-канални настройки. Този екстремен дизайн дава възможност за по-оптимизирани многокартови овърклоквания, като първо 3-те слота имат пропусквателна способност за данни, достъпна директно от основния процесор, а четвъртият слот поема PCIe пистите от Intel® Z97 PCH.

OC PEG
OC Peg добавя допълнителна мощност към PCIe слотовете на дънната платка, подобрявайки стабилността на системата при екстремални конфигурации. Това е особено важно при мощните 4-way CrossFire™ решения.

OC Connect
OC Connect позиционира два USB конектора в близката част на дънната платка към овърклокъра. Това улеснява запазването на данни, флаш на BIOS-а или инсталиране на софтуер в отворени тестови платформи, независимо дали са за екстремно овърклокване или просто за тестване на компютър преди окончателното инсталиране на компонентите при сценарии на употреба, в които достъпът до входно/изходните портове на задния панел е неудобен.

 

Премиум функции от GIGABYTE
Конектор SATA ExpressДънните платки за овърклокване GIGABYTE разполагат с вграден конектор SATA Express, който предоставя производителност, далеч надхвърляща тази на сегашните технологии SATA. SATA Express предоставя пренос на данни със скорост до 10 Gbps, значително по-голяма от тази на SATA Revision 3 (6Gbps), което няма да забави по-бързите NAND флаш технологии във най-модерните SSD дискове. SATA Express съчетава предимствата на PCI-Express и SATA, за да предостави много по-голяма пропусквателна способност, давайки възможност на базираните на SATA Express дискове да работят със скоростта на дисковете, базирани на PCI-Express.

 

HD аудио Realtek ALC 1150 115dB SNR
Подобрявайки качеството на звука спрямо предишните поколения, новите дънни платки за овърклокване GIGABYTE серия 9 разполагат с ALC1150, високопроизводителен многоканален HD аудиокодек, който предоставя изключително аудио изживяване с до 115dB отношение сигнал/шум (SNR), осигурявайки на потребителите възможно най-доброто аудио качество от техния компютър.ALC1150 предоставя 10 ЦАП канала, които поддържат едновременно 7.1-канално аудио възпроизвеждане, плюс 2 канала за независимо стерео възпроизвеждане (няколко звукови потока) през стерео изводите на предния панел. Интегрирани са и два стерео АЦП, които поддръжат микрофонен масив с технологии за акустично потискане на ехото (Acoustic Echo Cancellation – AEC), за формиране на лъчи (Beam Forming – BF) и за потискане на шума (Noise Suppression – NS). ALC1150 ползва патентована технология на Realtek за преобразуване, чрез която се постига фронтална диференциална мощ с отношение сигнал/ шум 115dB SNR при възпроизвеждане (ЦАП) и 104dB SNR при запис (АЦП).

 

Вграден отзад аудио усилвател
Специално проектирани за геймъри, дънните платки на GIGABYTE от серия 9 Ultra Durable™ използват усилвател с голям капацитет, който поддържа товари по 600Ω, давайки на геймърите пълен набор от динамични звуци с отчетливи детайли и по-малко изкривявания, когато се ползват висококачествени професионални слушалки.

Killer мрежи
NO LAG, JUST FRAG!
Избрани дънни платки на GIGABYTE от серия 9 разполагат с Killer E2200 на Qualcomm Atheros, високопроизводителен адаптивен гигабитов Ethernet контролер, който предлага по-добра работа за онлайн игри и онлайн медии в сравнение със стандартните решения. Killer E2200 разполага с технологията Advanced Stream Detect, която разпознава и приоритизира целия мрежов трафик, за да гарантира, че важните приложения, които се нуждаят от високоскоростна свързаност, са приоритизирани спрямо не толкова важния трафик.

Схема за захранване IR® Digital CPU
Дънните платки за овърклокване на GIGABYTE от серия 9 ползват изцяло цифрова схема за захранване на CPU от International Rectifier®, която включва както цифров контролер PWM, така и водещите в индустрията контролери PowIRstage™. Тези 100% цифрови контролери предлагат невероятна прецизност при предоставянето на захранване на най-енергоемките и чувствителни към захранването компоненти на дъното, позволявайки на ентусиастите да получат максималната производителност от своите процесори от следващо поколение Intel® Core™.

Поддръжка на GIGABYTE OPT вентилатори
Много от днешните системи с водно охлаждане на трети страни изискват поддръжка на захранване за вентилатор на процесора както за охлаждащия вентилатор, така и на водната помпа. Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 поддържат OPT вентилатор, допълнително краче на главата за CPU вентилатора, което може да се ползва за свързване на водна помпа. а вентилаторът да бъде конфигуриран за непрекъсната високоскоростна работа. OPT Fan е полезна функция и за високопроизводителни охладители, ползващи два вентилатора.

10K издръжливи твърдотелни Black™ кондензатори
Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 интегрират абсолютно най-висококачествените твърдотелни кондензатори, които са оценени за максимална ефективна работа и гарантиран експлоатационен живот от 10 000 часа. Те не само предоставят ултраниска ESR без значение от натоварването на CPU чипа, но и се доставят в специални черни корпуси от Nippon Chemi-Con и Nichicon.
5x (15μ) позлатен цокъл за CPU
Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 са оборудвани с позлатен цокъл за процесора, което означава, че ентусиастите могат да се радват на абсолютна надеждност и дълъг експлоатационен живот на цокъла за CPU, без да се притесняват от корозирали крачета и от лоши контакти.
GIGABYTE App Center, включително инструментите EasyTune™ и Cloud Station™
GIGABYTE App Center ви дава лесен достъп до богат набор от GIGABYTE приложения, които ще ви помогнат да получите повече от вашата дънна платка GIGABYTE. Ползвайки прост обединен потребителски интерфейс, GIGABYTE App Center ви дава възможност да пуснете всички ваши приложения GIGABYTE, инсталирани във вашата система.

GIGABYTE UEFI DualBIOS™ с режим Dashboard
UEFI DualBIOS™ на GIGABYTE има преработен потребителски интерфейс, който предлага на потребителите шанс да контролират своята BIOS среда както никога досега.

  • Поемате контрола над вашия BIOS, като усетите напълно персонализирания интерфейс UI
  • Настройвате параметрите за овърклокване и производителност в реално време
  • Управление с мишка и бързи клавиши за улеснена навигация

*Някои функции може да варират в различните модели

GIGABYTE 9 Series Overclocking Motherboard Models
GA-Z97X-SOC Force GA-Z97X-SOC

 


източник: http://www.gigabyte.bg/

Tags : GA-Z97X-SOCGA-Z97X-SOC Forceовърклок