close
Дънни платки

Дънни платки ASRock Z170

z170

Серията Extreme включва едно гордо поколение високо-производителни платки, специално проектирани за дизайнери и ентусиасти, като батальонът се предвожда от Z170 Extreme7+. Това лошо момче има четири PCIe Gen3 x16 слота, които поддържат не само обикновените графични карти, но също така и професионалните графични решения като картите AMD FirePro и Nvidia Quadro. И нещо повече, освен 10-те SATA3 порта на борда, дъното идва с три SATA Express порта и още три Ultra M.2 слота, които поддържат ASRock U.2 комплекта и Intel® 750 SSD за чудовищен PCIe SSD RAID 0 масив.

Междувременно, топ моделът в серията ASRock Fatal1ty Gaming ще бъде Fatal1ty Z170 Gaming K6+. Освен базовите PCIe Gen3 x16 слотове за изграждане на CrossFireX или SLI конфигурации, сега бордовата звукова подсистема еволюира в Purity Sound 3 и отключи постижението „Обща производителност: Отлична“ на Rightmark, средството за тестване на професионално аудио. Друга страхотна особеност е първия и единствен в света USB 3.1 панел, който е безплатно включен в комплекта с всички модели, които имат „+“ в своето име. SATA Express портовете са пренебрегвани от деня, в който те започнаха да се появяват на дънните платки, но сега те намериха смисъл на съществуването си, и той е в инсталирането на предния USB 3.1 панел на ASRock за осигуряване на двойка Type-A и Type-C USB 3.1 портове отпред на вашето шаси.

И накрая, Z170 OC Formula. ASRock пак запазва най-доброто за най-накрая, затова поемете дълбоко дъх и си представете дънна платка декорирана в черно и жълто. Тя разполага с DDR4 DIMM слотове, които могат да достигнат честота на паметите 4000MHz, а също така ще има четири PCIE Gen3 x16 слотове и три допълнителни Ultra M.2 слотове за изграждане на RAID 0 конфигурация. Ако някой все още би задал въпроса защо изобщо ще ви трябва дъно с такава невероятна производителност, или какви приложения оправдават PCIe RAID 0 масив от седем PCIe SSD, можете простичко да отговорите: „Защото за другите това ще е недостижимо.“

Tags : asrocklga1151z170