close
2

Въпреки повсеместното разпространение на безжичните мрежи, нерядко в офиси, домове, заведения, хотели и учреждения се получават т.нар. „мъртви зони“, до които не достига сигнал. За да елиминира въпросните зони и да подобри безжичното покритие и сигнал производителят на мрежово и комуникационно оборудване TP-Link е направил нов универсален разширител (Extender) за безжични мрежи с обозначението TL-WA850RE.

TP-Link TL-WA850RE extender

Екстендерът TP-Link TL-WA850RE се слага директно в контакта на стената, откъдето оперира, без да заема излишно място в офиса или у дома. Моделът поддържа стандарта за безжичен пренос 802.11n (съвместим с всички 802.11 b/g/n устройства) и разполага с Ethernet порт, който му позволява да се използва и като безжичен адаптер, превръщащ дадено фиксирано мрежово устройство (напр. Blu-ray плейър, гейм конзола, DVR или устройство за Интернет телевизия) в безжично.

TP-Link TL-WA850RE extender

Устройството разполага с вграден Range Extender бутон, който позволява безжичният сигнал да достигне дори до най-недостъпните за безжично покритие или за окабеляване места. С едно пускане на бутона може лесно да се създаде и криптирана връзка към голям брой клиентски устройства наоколо. Високата скорост от до 300Mbps прави модела подходящ за видеоконференции, пренос на HD видео съдържание, стрийминг на музика, както и игри в мрежа, подчертават още от производителя.

TP-Link TL-WA850RE extender

TP-Link TL-WA850RE има и светлинен индикатор, който показва каква е силата на сигнала от рутера, позволявайки на потребителя да намери най-подходящото място за поставяне на устройството. Функцията за профили на TL-WA850RE пък запомня предишните безжични мрежи и премахва нуждата от рестартиране при смяна на рутера.

 

Tags : 2.4GHzrange extenderTL-WA850REtp-linkwi-fiwirelessЕкстендер