close
Без категория

Защо „F“ и „J“ на вашата клавиатура имат оребрение?

keyboard-bumps-f-j

Най-вероятно използвате клавиатура дори когато четете това, но питали ли сте се някога, защо „F“ и „J“ имат това малко оребрение в долния край на копчето? Даже проверихте дали не ви лъжем, нали?

Учудващо е колко време може да използваме едно нещо и все пак да не сме го изучили в детайли. Разбира се, малките неща често са интересни, затова сме решили да разкрием тайната, която навярно ви е убягвала досега.

За да намерите клавиатура, която няма издатини на „F“ и „J“, ще трябва да се върнете 15 години назад във времето. Защо обаче са решили да ги включат впоследствие?

Ако сложите пръстите си на всеки от двата бутона с оребрение, ще забележите, че ръцете ви са в перфектна позиция и така ще можете да пишете много по-бързо.

Забелязали ли сте, че професионалните стенографи никога не поглеждат към клавиатурата си? Това се дължи именно на удобството, което създава оребрението на „F“ и „J“.

Това е един много прост детайл, който е измислен още през 2002 година и оттогава ни помага да пишем по-бързо. За първоначалната идея, трябва да благодарим на June E. Botich.

 

източник: http://pcworld.bg