close
Дънни платки

Иновативните сървърни дънни платки с половин ширина на ASRock правят възможни лесните и надежни клъстер сървъри за съхранение на данни

asrock-x79

Иновацията започва с революционният дизайн Half Width Server Motherboard (дизайн с половин ширина на сървърната дънна платка). За разлика от другите Half Width Server дънни платки, които могат в момента да се намерят на пазара, ASRock удвои усилията си да създаде платформа, базирана на Intel® Haswell Single Processor с размер на ддъната платка, която може побере две Half Width дънни платки на стандартните позиции за отвори за инсталиране с EEB винтове. Така, всяка стандартна EEB съвместима кутия, може да бъде превърната в 2-възлов клъстер веднага, без да се налага покупка на нова кутия, която има слот за дънна платка или други глезотийки, от които крайния потребител няма нужда. „Ние се опитваме да правим нещата прости и лесни. Професионалните крайни потребители не желаят да адаптират осложнени системи, тъй като това крие възможни рискове и нестабилности“ – казва ЛЛ Шиу, Главен оперативен мениджър в ASRock. „Най-добрият начин е се представят обичайни и популярни системни части на пазара, които лесно да могат да се вграждат и да се прави ъпгрейд с тях“.


E3C224D4H

Със своя специален дизайн, ASRock избра извъншафова 2U кутия с съсвсем дребни модификации, които да дадат възможност за осъществяването на задачата по изграждане на 2-възлов клъстер в една кутия. Без никакви сложни нови механични части в кутията и допълнителни печатни платки като Midplanes и карти за разширения, този сторидж сървър може да осъществи фундаменталният 2-възлов клъстеринг. Осемте SAS 3.5 инчови твърди дискове в тази система са директно свързани към двата възела, така че ако единия от тях спре, другия може мигновено да продължи работа от там, където е стигнал първия, като по този начин осигури достъп до данните без никакво прекъсване за потребителите. Нещо повече – това решение позволява надграждане. Като се свърже LSI High Availability карта с външна SAS връзка, тези два възела могат да се превърнат в главни възли, които контролират каскаден JBOD в системата.


2U2N8LIW

Искате да видите в цялата си красота работата на тази система? Просто посетете щанда на ASRock на Computex 2013, M0311, 4F TWTC Изложбена зала Nangang. Очакваме ви за да видите всички наши иновативни сървърни продукти, от дънни платки до беърбон системи на щанда на ASRock!