close
Wi-Fi

Маршрутизатор ASUS RT-N18U

ASUS-Logo-2.1

Въпреки че новият стандарт 802.11ac постепенно се разпространява в Wi-Fi техниката, базираните на 802.11n безжични мрежи и устройства все още се най-популярни. Това дава на компанията ASUS да обяви и поредното подобрение в този сегмент с 2,4-гигахерцовия рутер ASUS RT-N18U, който според официалната информация поддържа скорост на трансфер до 600Mbit/s благодарение на новата фирмена технология TurboQAM. Въпросното решение според производителя осигурява до 33% по-висока скорост в сравнение с стандартните 802.11n рутери, увеличавайки максималната скорост от 450Mbit/s до 600Mbit/s.

Надеждността и стабилността на връзката пък се гарантирана от ASUS AiRadar – интелигентна технология която усилва сигнала, настройва честотите и насочва по-ефективно предавания сигнал, за да увеличи покритието му със 150% спрямо стандартните 11n модели. Това позволява по ефективно разпространение на безжичния сигнал в жилища или офиси с много на брой стаи.

ASUS RT-N18U Wi-Fi router

Рутерът ASUS RT-N18U се отличава с внушителна хардуерна конфигурация, включваща мощен, но енергийно ефективен процесор ARM Cortex-A9, работещ на честота 800MHz, който позволява бърз трансфер на данни без прекъсвания. Моделът е снабден със 128MB Flash DDR3 RAM памет и 256MB DDR3 RAM, което допълнително увеличава възможностите му и позволява до 300 000 паралелни сесии. Тези характеристики според ASUS, правят модела RT-N18U много подходящ избор за работа с мултимедийни приложения като стрийминг на HD видео, онлайн игри и споделяне на големи файлове.

RT-N18U разполага също с Gigabit Ethernet свързаност плюс хардуерно NAT ускорение, което осигурява на потребителите първокласна интернет връзка. Пропускателната способност за информация от хардуерния NAT на рутера е между два и пет пъти по-бърза в сравнение с традиционните решения, които разчитат на софтуерен NAT. Рутерът има и два USB порта – един USB 2.0 порт, който се намира на гърба на модела, и един удобен SuperSpeed USB 3.0 порт, разположен на предната страна. Чрез тях потребителите могат лесно да споделят принтери и 3G/4G донгъли, или да свържат други външни устройства за бързо споделяне на файлове и стрийминг на HD видео и музика.

Освен като безжичен рутер, RT-N18U може да се конфигурира и да работи в три други режима – той може да служи като усилвател на сигнала на съществуващ безжичен рутер; като точка за достъп (АР), за да добави безжичен достъп към вече съществуваща мрежа; както и да добави безжична връзка към мултимедийни устройства без Wi-Fi като конзоли и телевизори.

ASUS RT-N18U Wi-Fi router

Според ASUS, първоначалните настройки на рутера RT-N18U се състоят в три стъпки, които отнемат около 30 секунди. Потребителите трябва само да свържат рутера към мрежата и да отворят своя браузър, за да стартират софтуера Quick Internet Setup. Интуитивният интерфейс на ASUSWRT прави лесно конфигурирането на различните мрежови възможности като приоритизирането на по-добрата връзка (QoS). Тя позволява на потребителите да оптимизират, контролират и следят използването на интернет за отделните приложения. Други разширени функции включват контрол и следене на трафика за проверка на използването на интернет данни.

В заключение, на разположение е и решението ASUS AiCloud, което превръща външния хард диск, свързан посредством USB, в личен облак. Така новият рутер на ASUS позволява достъп до файлове от разстояние и стрийминг на видео от лаптоп, смартфон и таблет. AiCloud може също така автоматично да синхронизира включените към рутера устройства с други рутери на ASUS, което допълнително улеснява споделянето на големи файлове със семейството и приятели.


източник: http://pcworld.bg/

Tags : asusrt-n18uмашрутизаторрутер