close
Wi-Fi

Мощен двулентов рутер за дома

TL-WDR3600

Въпреки че напоследък на мода излиза безжичният стандарт от следващо поколение 802.11ac, и сегашният N не страда от липса на нови продуктови попълнения. Поредното идва под формата на нов двудиапазонен безжичен рутер за домашни потребители и малки фирми от TP-Link – моделът N600 Wireless Dual Band Gigabit Router TL-WDR3600. Въпросното устройство по същество е по-малкото „братче“ на представения в началото на юли Wi-Fi рутер от бизнес клас TL-WDR4300, но разликите не са кой знае колко големи.

Новият модел TP-Link N600 Wireless Dual Band Gigabit Router TL-WDR3600 разполага с две външни антени и поддържа едновременно двата комуникационни канала – на честота 2.4GHz и 5GHz. Това дава възможност на потребителите да използват ежедневните си приложения като електронна поща и уеб браузъри през по-нискочестотния канал (2.4GHz), поддържайки скорост за пренос на данни от 300Mbps, докато в същото време приложенията, изискващи по-широка лента и по-чувствителни на забавяния като висококачествено (HD) видео или онлайн игри могат да работят през 5GHz лентата, където теоретичната скорост на трансфер е същата, но потенциалните смущения и прекъсвания са значително по-малко вероятни.

TP-Link N600 Wireless Dual Band Gigabit Router TL-WDR3600

Размерите на устройството са 243 х 160.6 х 32.5 мм и в тях рутерът осигурява всичко необходимо за поддръжка на най-популярните услуги за домашна среда. TL-WDR3600 има два многофункционални USB 2.0 порта, с чиято помощ потребителите могат да споделят принтери, проектори, USB устройства с разнообразно съдържание, както и да качват файлове, видими от цялата мрежа и дори извън нея, посредством вградения ftp сървър. Така файловете са на разположение винаги, без значение къде точно се намира потребителят.

TP-Link N600 Wireless Dual Band Gigabit Router TL-WDR3600

С един гигабитов WAN порт и четири гигабитови LAN порта моделът е способен да поддържа стабилна и излкючително бърза локална мрежа, в която всякакви чувствителни към забавяне приложения работят без проблем, подчертават още от TP-Link. Вграденият Ethernet комутатор и функцията хардуерен NAT пък гарантират и висока скорост за пренос на данни между WAN и LAN мрежите, която според компанията достига 800 Mbps.

TP-Link N600 Wireless Dual Band Gigabit Router TL-WDR3600


източник: http://pcworld.bg/

 

 

Tags : TL-WDR3600WDR3600двубандов рутер