close
Новини

Началото на месец март излизат новите процесори на AMD

maxresdefault

Остава по-малко от месец до появата на новите процесори AMD ZEN. Очакваме ги в началото на месец март. Досега Intel водеше класацията по продажби на процесори, дали сега това ще се промени, предстои да видим.

Очаква се цената на Ryzen R7 1800X, 8-ядрения модел да бъде около 1000лв. Консумацията му е 95W. По-малкият му събрат R7 1700 ще струва около 600лв.- съответно 65W консумация на ток. Най-евтиния процесор от новото поколение на AMD ще бъде R3 1100 на цена от порядъка на 250лв. Ако все пак тези цени ви се струват високи, ще ви посъветваме да изчакате няколко месеца до ъпгрейда, когато се очаква понижение на цените както при AMD, така и при Intel процесорите.

Ще бъдат налични 3 серии: R3, R5 и R7 (подобно на Intel процесорите – i3, i5, i7). Разбира се очакваме и нови дъна за цокъла АМ4 които ще работят с DDR4.
По-късно тази година се очакват и APU процесорите с вградена графика. Като според слуховете – те ще използват същия цокъл AM4.

Единствената част която ще може да ползвате при евентуален ъпгрейд – това е охладителя, ако той става за AM3, от AMD гарантират че ще пасне и за новите процесори.

И така остават броени седмици до така дългоочакваните процесори. Дано да оправдаят очакванията ни и да разбият монопола на Intel, от което ще спечели само крайния потребител.

Tags : am4amdcpurelease datezen