close
Без категория

Нова серия РС шасита разширява асортимента на Fractal Design: Define C

fractal

Серията шасита Fractal Design Define C е конкретната материализация на новата РС платформа на шведската компания, осигуряваща оптимален баланс между капацитет и ефективност. При това на доста достъпни цени.

На пазара е пълно с всякакви компютърни кутии, които имат претенциите да отговарят на всякакви нужди на всякакви потребители. За много от потребителите обаче резултатът от покупката на някое от тези шасита обикновено е много неизползвано пространство в кутията, неподходящо и неефективно разположение на РС компонентите и купчина излишни монтажни елементи, които досадно се подмятат из шкафовете. В шведския хардуерен производител Fractal Design обаче смята че е намерил решение на този проблем и то се изразява в създаването на нова гъвкава платформа за мощни ATX или Micro ATX компютърни конфигурации, която осигурява, по думите на компанията, оптимален баланс между капацитет и ефективност.

Define Mini C

Конкретната материализация на тази платформа е нова серия РС шасита, която в компанията са обозначили като Define C. Засега тя включва два модела шасита – Define C и Define Mini C, които са по-малки по размери в сравнение с обичайните ATX и Micro ATX кутии, но с подредено по нов начин вътрешно пространство. От компанията наричат този дизайн открито пространство (open air) и характерно за него е, че осигурява възможност за осигуряване на охлаждащ въздушен поток, който не среща препятствия по пътя си. Основната идея, разбира се, е да се осигури едновременно висока производителност, ефективно охлаждане и тиха работа на компютърната система.

 

Define Mini C

Define Mini C

Идеята за ефективно охлаждане е залегнала и в поддръжката както на въздушни кулъри, така и на водни системи. Има възможност за премахване и на т.нар. ModuVent модул, което дава опция за добавяне на допълнителни вентилатори или радиатор. Естествено, помислено е и за кабелния мениджмънт.

Define Mini C

Define Mini C

Всеки от двата модела от новата серия Fractal Design Define C ще се предлага във варианти със и без страничен прозорец, така че потребителите да имат по-голям избор. Според официалната информация, разликите в цените са минимални: класическото Define C шаси без прозорец на нашия континент ще струва около 85 евро, докато версията му с прозорец е оценена на 90 евро. Аналогично вариантите Define Mini C и Define MiniC – Window струват съответно 80 и 85 евро.

Define Mini C

източник: http://pcworld.bg