close
Wi-Fi

Нови рутери на TP-LINK в близките месеци на пазара

TP-LINK

Компанията TP-LINK е готова да пусне на пазара първите си cloud устройства за автоматизиран жилищен контрол и първите рутери от втората вълна 802.11ac, стана ясно по време на изложението за потребителска електроника CES 2015. Сред новите рутери най- забележителни са моделите Archer C3200 и Archer C2600. Специално предназначен за любителите на новите технологии, Archer C2600 е специализиран в обслужването на голям брой едновременно свързани устройства, докато рутерът Archer C3200 комбинира две отделни 5GHz ленти за постигане на най-високите възможни Wi-Fi скорости необходими за 4K стрийминг.

TP-Link  Archer C2600

Прочетете още: По-малко популярните, но много полезни функции на рутерите

 Archer C2600 използва технологията Qualcomm VIVE 802.11ac Wi-Fi, за да осигури общa безжичнa скорост до 2,6 Gbps: до 800Mbps в честотната лента от 2.4GHz и до 1733Mbps в 5GHz- овата честотна лента. Този модел включва и технология Qualcomm MU | EFX, която позволява по-ефективна работа на рутера и подобрeна производителност дори когато се използва в натоварени информационни мрежи. Благодарение на специалната си архитектура, новият рутер позволява point to point връзки с до три устройства едновременно. Резултатът е драстично намалено време на изчакване и повишена скорост в сравнение с конвенционалните рутери, отбелязват от TP-LINK.

TP-Link  Archer C3200

Archer C3200 пък е трибандов рутер, който осигурява обща скорост до 3.2 Gbps. Моделът поддържа работа в две ленти с честота от 5GHz, всяка от които с максимална скорост от 1300 Mbps. Третата лента от 2.4GHz предлага скорости до 600 Mbps,.

За домашните потребители интерес вероятно ще представляват и моделите TP-LINK HS100, HS110 и HS200, които са Cloud-базирани устройства, позволяващи автоматизиран жилищен контрол.

TP-Link  HS100

Новите Smart Home устройства използват сървърите на TP-LINK, за да предоставят достъп за  контрол на електроуредите в дома на потребителите използващи интелигентни мобилни устройства (автоматично програмиране, ръчен контрол и денонощно наблюдение). Рутерите TP-LINK HS100 и HS110 могат да се включат към всеки контакт и след кратък процес на активиране, потребителите ще могат да управляват своите домове, да извършват мониторинг и планиране на работата на устройства като звукови системи, телевизори или други съвместими уреди. Моделът HS110 следи и разхода на енергия на тези устройства. TP-LINK HS200 пък може да замени напълно електрическите ключове, позволявайки на потребителите да наблюдават, контролират и програмират системите, свързани към електрическата мрежа, осветителната система, климатика или системата за отопление на дома.

TP-Link  HS200

На изложението TP-LINK показа още нови външни батерии с по- малки размери и с по- висок капацитет за съхранение на енергия, както и новите powerline адаптери, които, по думите на компанията, улавят Wi-Fi сигнала дори и от най-отдалеченото помещение.


източник: http://pcworld.bg

 

Tags : archer c2600archer c3200hs100hs110tp-linkрутер