close
Видео Карти

Светеща Strix GeForce GTX 1070 карта хваща окото в ROG линията на ASUS

intro-hero

Новите VR-оптимизирани видео карти за гейминг ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 се отличават от конкурентните решения с производителност и Aura RGB осветление, подчертават от производителя.

Моделите са достатъчно много и достатъчно разнообразни, за да подлежат на смислено обобщение, но някои примери все пак дават известна представа какво можем да очакваме и търсим от въпросните видеокарти, изградени на базата на GTX 1070. За такъв пример може да служи новият модел Strix GeForce GTX 1070 от геймърската ROG фамилия ASUS, който п=о думите на компанията е оптимизиран за работа във виртуалната реалност, с висока производителност в игрите, иновативно охлаждане и надеждност, както и с “персонализиран стайлинг”.

ASUS  ROG Strix GeForce GTX 1070

Последното ще рече, че видеокартата се отличава със специфичния си външен вид, който може да бъде донякъде персонализиран благодарение на фирмената Aura RGB система за осветяване. Тя е характерна и за някои други изделия от ROG семейството на ASUS и дава възможност за осветяване с “милиони” (по думите на компанията) различни цветове и шест ефекта за изцяло персонализирана гейминг система.

 

ASUS  ROG Strix GeForce GTX 1070

Разбира се, видеокартата си има и други предимства, сред които GTX 1070 графичен процесор (GPU) с 1860 MHz честота в OC mode. Според производителя, тяхната Strix GeForce GTX 1070 осигурява “до 7.1% по-бързо представяне в 3DMark Fire Strike Extreme и с до 8.5% по-бързо гейминг представяне в Doom” в сравнение със стандартния модел.

Както може да се очаква, видеокартата ASUS ROG Strix GeForceGTX 1070 идва и с куп ексклузивни фирмени технологии, включително DirectCU III охладител с патентован троен вентилатор със заострени перки, работещ при 0dB в определени режими. На разположение е и технологията ASUS FanConnect, която дава възможност вентилаторите на видеокартата и системните такива да работят в синхрон с цел подобряване на охлаждането.

ASUS  ROG Strix GeForce GTX 1070

Ексклузивна е и Auto-Extreme технологията със Super Alloy Power II компоненти, която гарантира премиум качество и надеждност на продукта. Оптимизираната за виртуална реалност конструкция има и два HDMI порта за връзка със съответните VR устройства. На разположение на геймърите е и инструменталният пакет GPU Tweak II с XSplit Gamecaster за интуитивно настройване и непрекъснат стрийминг.

От ASUS не дават конкретна ценова информация за видеокартата ROG Strix GeForce GTX 1070, но уверяват, че тя вече е на пазара, така че местните дистрибутори и търговски партньори със сигурност могат да предложат повече яснота по тази точка.

източник: http://pcworld.bg