close
Хардуер

Трябва да сте живели в пещера, ако все още не сте чули за Bitcoin

8-Bitcoin-H81-Pro-BTC

На 22 май 2010 г. интернет потребител с псевдоним „laszlo“ даде началото на първата търговия с биткоин. Той купи две големи пици на стойност 20 долара за около 10 000 биткоина, само защото както твърди той „Аз просто смятам, че ще бъде интересно да мога да кажа, че платих за пица с биткоин“.   Кой дори би си помислил, че тази виртуална валута може да стане толкова популярна само за няколко години? И как някой може дори да мечтае, че днес един единствен биткоин може да струва $1000? Нека да поставим „Laszlo“ в залата на славата за това, че е купил най-скъпата пица на света, нещо непознато за човечеството досега. Две големи пици за впечатляващата сума от 10 000 000 долара!

Поради своите бързи скорости на трансфер и безопасност като система за разплащания, тази четиригодишна виртуална валута се разпространява бързо по земното кълбо и привлича повече и повече признание от интернет потребителите и дори от властите. Немският финансов министър обяви официално биткоин като „валута“. Банкомати с биткоин се инсталират в Канада. Дори Paris Baguette – франчайз пекарна Южна Корея вече приема биткоини за своя хляб.

Всеки може да има собствени биткоини чрез процес, наричан „миньорство“. Миньорите могат да бъдат самостоятелни или да работят в екип и след това да даряват собствениците им с биткоини. Всичко което е нужно е надеждна машина за копаене на биткоини, търпение и известно количество късмет. Манията стана толкова голяма, че дори производителят на дънни платка ASRock създаде две дънни платки за копаене на биткоини– H81 Pro BTC и H61 Pro BTC! И двете имат шест PCIe слота за множество „копаещи“ графични карти. И в контраст на другите така наречени биткоин дънни платки, които рискуват да прегреят и да изгорят в пламъци по време на минният процес, ASRock е добавил два допълнитени 4 пинови енергийни конектора за допълнителна миньорска сила и стабилност.


източник: http://www.asrock.com/

 

Tags : H61 Pro BTCH81 Pro BTC