close
SSD

ADATA Ultimate SU700

su700-blog

Това ново storage устройство използва 3D NAND технология и нов Maxiotek контролер, благодарение на което скоростта на четене и запис достига съответно 560MB/s и 520MB/s, а капацитетът за съхранение – до 960GB. Моделът ADATA Ultimate SU700 осигурява също Agile корекция на грешките, WriteBoost SLC кеш памет и виртуално възстановяване за оптимална сигурност на данните.

ADATA Ultimate SU700 3D NAND SSD

Освен, че е базирано на модерната 3D NAND технология, която е по-надеждна и бърза от стандартната 2D NAND флаш памет, това ново устройство за съхранение използва и нов Maxiotek контролер плюс специално разработени от ADATA електрическа верига и фърмуер, които също допринасят за производителността.

Според официалната информация от производителя, новият полупроводников диск ADATA Ultimate SU700, е способен да постига скорост на четене от 560MB/s, а скоростта при запис е до 520MB/s. Това дава на потребителите минимум 10% повече бързина в сравнение с използването на 2D NAND флаш базирана памет, а сравнението със стандартните хард дискове показва подобрение на бързодействието в пъти.

ADATA Ultimate SU700 3D NAND SSD

Входно-изходните операции са 80 000 за секунда, а според ADATA тези показатели остават стабилни дори при сериозна натовареност на диска благодарение на контролера и фърмуера с поддръжка на WriteBooster режим. Наличният SLC кеш (pSLC), от друга страна, се грижи за осигуряването на максимални обеми за съхранение на информация. Технолгия за контрол на работната честота pyk следи нивата на натоварване на SSD диска, за да балансира производителността, консумацията на енергия и амортизацията.

Освен това, новият SSD диск на ADATA е проектиран така, че да позволи бърза и лесна итеграция на 256-битовото AES кодиране и Agile корекция на грешките. Т.нар. виртуално възстановяване предоставя допълнителни нива на защита в случай на загуба на данни.

ADATA Ultimate SU700 3D NAND SSD

От производителя допълват, че моделът SU700 ще се предлага във варианти с капацитет от 120GB, 240GB, 480GB и 960GB, всеки един от които постига MTBF (средно време до повреда) от 2 милиона часа. 960-гигабайтовата версия разполага и с TBW (записани терабайти) рейтинг от 560TB, който обещава дълъг живот на SSD устройството. Не на последно място SU700 ще се предлага и с 3-годишна гаранция.


източник: http://pcworld.bg

Tags : 3d nand flashadataSSDsu700