close
SSD

ADATA Ultimate SU800 – най-новото SSD превъплъщение на 3D NAND

su800

С този си нов 6Gb/s SSD модел компанията ADATA Technology продължава прехода към преход към 3D NAND за всички продукти от своето портфолио твърдотелни дискове.

Битката между добрите-стари магнитни хард дискове и даващите много надежди и обещания флаш-базирани SSD носители все още не е решена на пазарно ниво, въпреки, че изходът и изглежда предопределен в дългосрочен план. Такова впечатление оставя и излизането на всеки базиран на 3D NAND чипове нов продукт за съхранение, какъвто е например най-новия SSD диск Ultimate SU800SATA на компанията ADATA Technology. Въпросното ново устройство е резултат от стратегията на компанията, целяща преход към 3D NAND за всички продукти от своето SSD портфолио – както разнообразните стандартни предложения за крайни потребители, така и модели, специално разработени за индустриална употреба и предназначени за използване в сурови условия.

ADATA Ultimate SU800

И нищо чудно, като се имат предвид предимствата на 3D NAND флаш технологията. Благодарение на по-високата си плътност например, тя предлага по-голяма надеждност в сравнение с планарните NAND флаш чипове. Технологията издържа на повече цикли на четене и запис, осигурявайки на модела Ultimate SU800 внушителния MTBF (средно време до повреда) рейтинг от 2 000 000 часа. Това представлява 25% увеличение в сравнение с 2D NAND SSD диск, чиято средна стойност на този параметър достига 1,5 млн. часа. Освен това, ADATA внедрява във фърмуера на Ultimate SU800 LDPC (low density parity check) код за корекция на грешки, интелигентно оформяне на данните и дори RAID Engine, за да осигури още по-дълъг жизнен цикъл. Новият SSD диск на ADATA идва и с прецизен дизайн, подбор и тест на всички компоненти, за да предостави високо качество с 3-годишна гаранция.

 

ADATA Ultimate SU800

Освен това, Ultimate SU800 осигурява не само повече, но и еднаква производителност при различната големина на сторидж капацитета, което е друг плюс на 3D NAND технологията. Управляван от SMI контролер, скоростта на четене достига 560MB/s, а на запис отбелязва 520MB/s, което е приблизително 10% увеличение в сравнение с 2D NAND флаш моделите, които използват трислойни TLC чипове. Новото SSD поддържа както SLC кеш памет, така и DRAM кеш-буфер, за да позволява вариации в скоростта според тежестта на задачите и наличните системни ресурси.

ADATA Ultimate SU800

Полупроводниковият диск ADATA Ultimate SU800 ще се предлага с капацитети от 128GB до 1TB. Въпросният модел се отличава и с по-висока плътност на съхранение в сравнение със същия 2,5-инчовформ фактор на сегашното SSD поколение. Освен това повишената плътност на 3D NAND флаш SSD дисковете ги прави още по-енергоефективни в сравнение с 2D NAND, тъй като плътността се увеличава, но консумацията на енергия остава идентична, което пък е добра новина за батерията на вашия лаптоп. Това е още по-очевидно, ако сравним Ultimate SU800 с 2,5-инчоввътрешен хард диск, където енергоспестяването достига 80%, особено в режим сън.

ADATA Ultimate SU800

Всичко това според ADATA, прави SSD моделa Ultimate SU800 подходящ както за ултрабук устройства и лаптопи, така и за настолни компютри. Той е с дебелина от 7 мми се предлага с допълнителен 2,5-милиметров спейсър.

 

източник: http://pcworld.bg

Tags : 3d nandadataSSDsu800