close
Wi-Fi

Archer C20i – 802.11ac рутер на TP-LINK

Archer-C20i

По думите на компанията, устройството е базирано на следващото поколение Wi-Fi технология 802.11ac и е предназначено за ценителите на добрата функционалност и модерния дизайн на устройствата.

Че дизайнът е нов се вижда от пръв поглед, като необичайна е и позицията на устройството. Премахването на външните антени му придава повече стил, но според производителя това не се отразява на покритието на рутера.

TP-LINK Archer C20i

Поддръжката на новия стандарт за безжична връзка 802.11ac означава приблизително три пъти по- големи теоретични скорости на трансфер в сравнение със стандарта 802.11n. Това, разбира се, прави рутера подходящ за висококачествен стрийминг, онлайн игри и други приложения изискващи по-широка честотна лента.

Според официалните данни, моделът TP-LINK Archer C20i предлага гъвкавостта на две безжични мрежи, като достига скорости до 433Mbps, на 5GHz и 300Mbps на 2.4GHz. Така прости задачи като изпращането на електронна поща или браузването в интернет могат да бъдат осъществени през диапазона 2.4GHz, докато такива изискващи значителен капацитет като онлайн видео, онлайн игри и др. могат да се осъществят по същото време през диапазона от 5GHz, без да си пречат.

TP-LINK Archer C20i

Рутерът разполага с USB порт, към който може да се свържат принтер или външно устройство за съхраняване на данни. Така те ще бъдат достъпни в локалната мрежа, а чрез включването на FTP-сървъра могат да бъдат достъпени и през интернет. Освен с лесна инсталация, новият рутер TP-LINK Archer C20i с отличава и с функции за родителски контрол, с чиято помощ родителите или мрежовите администратори могат да създават ограничени политики за достъп.

Според официалната информация, TP-LINK Archer C20i ще бъде достъпен на българския пазар през октомври, а за цени може да се пита при дистрибутора на компанията у нас Ланком България. В таблицата по-долу пък може да се види резюме на основните характеристики на новото Wi-Fi устройство.

TP-LINK Archer C20i specs BG


източник: http://pcworld.bg/

Tags : Archer C20iдвубандов рутер