close
mb-news-0520-1

Дънни платки на GIGABYTE серия 9 Ultra Durable™
С пускането на 17 нови модела дънни платки GIGABYTE Ultra Durable™ серия 9 потребителите получават функции, способни да предоставят производителност от най-висок клас, безопасно компютърна работа и убийствено добър външен вид. Дъната от серия 9 Ultra Durable™ разполагат с най-новите технологии за пренос като SATA Express и M.2 свързаност, ексклузивни аудио функции от висок клас с HD аудио Realtek ACL 1150 със съотношение сигнал/шум 115dB (SNR), усъвършенствани геймърски мрежи Killer E2200, позлатени хардуерни конектори и уникален привлекателен дизайн, което превръща тези платки в продукт, който ентусиастите на схемата „Направи си сам PC” трябва да имат.

Dual Thunderbolt™ 2 – Най-бързата свързаност за вашето PC стана още по-бърза

Новият Dual Thunderbolt™ 2 контролер на Intel®, изграден върху успешни предхиодни, добавя допълнителни възможности за трансфер,достигайки 20 Gb/s, в сравнение с ограничението от 10 Gb/s, налично до момента.Това води до невероятна скорост при използване на устройства за съхранение, като при това се поддържат до 12 свързани устройства и три дисплея.

*Налично е само в модела GA-Z97X-UD7 TH.

Производителност

Екстремна поддръжка на много GPU процесори
Гъвкавите графични възможности, поддържани за дейността на 3-пистовата технология CrossFire™ или 2-пистовата SLI™, предоставят върховната графична производителност на геймъри ентусиасти, които искат най-високото ниво на опресняване без да правят компромис с резолюцията.

Вграден конектор M.2
Дънните платки GIGABYTE серия 9 Ultra Durable™ се продават оборудвани с вграден слот M.2, осигуряващ на потребителите свързаност PCI-Express за SSD устройства. Предоставяйки скорости на пренос на данни до 10 Gb/s, M.2 предлага на потребителите значително по-бърза работа на системите за съхранение от сегашните mSATA и дори от устройствата за съхранение SATA Revision 3 (6Gb/s).

Конектор SATA EXPRESS
Дънните платки GIGABYTE Ultra Durable™ разполагат с вграден конектор SATA Express, който предоставя производителност, далеч надхвърляща тази на сегашните SATA технологии. SATA Express предлага пренос на данни със скорост до10Gb/s, значително по-висока от тази на SATA Revision 3 (6Gb/s), като по този начин няма да забави по-бързите NAND флаш технологии, ползвани в най-модерните твърдотелни дискове SSD. SATA Express съчетава предимствата на PCI-Express и SATA, за да осигури много по-голяма пропусквателна способност, давайки възможност на дисковете, базирани на SATA Express, да работят със скорости, близки до тези на дисковете, базирани на PCI-Express.
„Убийствена“ мрежа

Избрани дънни платки на GIGABYTE серия 9 Ultra Durable™ разполагат с чипа Killer™ E2200 на Qualcomm Atheros, високопроизводителен адаптивен гигабитов Ethernet контролер, който предлага по-добра работа на онлайн игри и онлайн медии в сравнение със стандартните решения. Killer™ E2200 разчита на технологията Advanced Stream Detect, която разпознава и приоритизира целия мрежови трафик, за да осигури на важните приложения, изискващи високоскоростна свързаност, по-висок приоритет спрямо не толкова важния трафик.
Intel® Gigabit LAN със софтуер за ускоряване на интернет cFos
Допълнително някои дънни платки на GIGABYTE серия 9 разполагат с мрежа Intel®Gigabit LAN, която предоставя няколко функции за подобряване на производителността като усъвършенствана поддръжка на прекъсвания за намаляване на „режийното“ (овърхед) натоварване на процесора и поддръжка на Jumbo Frame за пренос на супер големи пакети с данни.
Включена е и функцията cFos Speed, приложение за управление на мрежовия трафик, което помага за подобряване на мрежовото времезакъснение, поддържайки малки пинг периоди за осигуряване на по-добра „отзивчивост“ в натоварена LAN среда. cFos Speed работи по същия начин, по който и дравейр на операционна система, като наблюдава пакетите от мрежовия трафик на приложно ниво и дава възможност за оптимизиране и подобряване на мрежовата производителност на определени приложения.
HD аудио Realtek ALC1150 със 115dB отношение сигнал/шум (SNR)
ALC1150 е високопроизводителен многоканален аудио кодек с висока резолюция (HD), който предоставя изключително изживяване на слушателя с до 115dB отношение сигнал/шум (SNR), осигурявайки на потребителите най-доброто възможно аудио качество от техния компютър.

ALC1150 предоставя 10 ЦАП канала, които едновременно поддържат възпроизвеждане на 7.1-канален звук плюс 2 канала за независими стерео аудио изхода (няколко поточни предавания) през стерео изводите на предния панел. Интегрирани са два стерео АЦП, които могат да поддържат микрофонен масив с технологии за потискане на ехото Acoustic Echo Cancellation (AEC), за създаване на лъчи (Beam Forming – BF) и за потискане на шума (Noise Suppression – NS). ALC1150 разчита на патентована технология на Realtek за преобразувателя, чрез която постига диференциално изходно съотношение сигнал/шум с качество от 115dB SNR (за ЦАП) при слушане и 104dB SNR при запис (за АЦП).

Вграден отзад аудио усилвател
Специално проектирани за геймъри, дънните платки на GIGABYTE от серия 9 Ultra Durable™ използват усилвател с голям капацитет, който поддържа товари по 600Ω, давайки на геймърите пълен набор от динамични звуци с отчетливи детайли и по-малко изкривявания, когато се ползват висококачествени професионални слушалки.
APP Center
GIGABYTE APP Center ви дава лесен достъп до богат набор от приложения, които ви помагат да извлечете максимума от вашата дънна платка GIGABYTE. С помощта на прост и универсален потребителски интерфейс GIGABYTE APP Center ви дава възможност да стартирате всички приложения на GIGABYTE, които са инсталирани на вашата система.

EasyTune™
GIGABYTE EasyTune™ е прост и лесен за използване интерфейс, който дава възможност на потребителите да настроят фино параметрите на своите системи или да пренастроят тактовата честота и напрежението на системата и паметта в Windows среда.

Smart Quick Boost предоставя на потребителите различни нива на честоти за процесора, от които могат да изберат подходящата за постигане на желаната производителност на системата.
Усъвършенствано овърклокване на CPU позволява на потребителите да настроят основния такт на CPU, честотата и напрежението, както и честотата на вградената графика.
Усъвършенстваното овърклокване на DDR дава възможност на потребителите да настроят такта на паметта.
Cloud Station™
GIGABYTE Cloud Station™ е съставено от уникални приложения GIGABYTE, които дават възможност на вашия смартфон и таблет да комуникира, да споделя ресурси и да контролира настолни компютри през безжична връзка.
HomeCloud
HomeCloud позволява на потребителите да споделят файлове между своите смартфони/ таблети и компютър, или да направят резервно копие на файлове от устройството на компютъра.
HotSpot
HotSpot превръща вашия компютър във виртуална точка за безжичен достъп и ви дава възможност да споделяте вашата връзка с другите безжични устройства.
GIGABYTE Remote
GIGABYTE Remote дава възможност на потребителите да контролират отдалечено мишка/ клавиатура/ Windows Media Player на своя компютър през своя смартфон / таблет.
Отдалечено овърклокване
Remote OC дава възможност на потребителите отдалечено да контролират своите настолни PC-та чрез мощен набор от софтуерни функции, които включват овърклокване и донастройване на системата, мониторинг на системата плюс способност за дистанционно изключване / рестартирате на компютъра при необходимост.
Auto Green
Auto Green е лесен за използване инструмент, който предоставя на потребителите прости опции за пестене на енергия чрез Bluetooth съвместими смартфони и таблети. Когато устройството е извън обхвата на Bluetooth приемника на компютъра, системата влиза веднага в специфичен енергоспестяващ режим.

Издръжливост

10K издръжливи твърдотелни Black™ кондензатори
Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 интегрират абсолютно най-висококачествените твърдотелни кондензатори, които са оценени за максимална ефективна работа и гарантиран експлоатационен живот от 10 000 часа. Те не само предоставят ултраниска ESR без значение от натоварването на CPU чипа, но и се доставят в специални черни корпуси от Nippon Chemi-Con и Nichicon.
2x медна PCB схема (2 oz Copper PCB)
Ексклузивният PCB дизайн 2X Copper на GIGABYTE предоставя достатъчно големи захранващи пътечки между компонентите, така че те да издържат на натоварвания, по-високи от обичайното, и да отнемат топлината от критичната CPU/APU зона. Това е основа и на гаранцията, че дънната платка е в състояние поеме увеличеното количество мощност, необходимо при овърклокване.
5x (15μ) позлатен цокъл на централния процесор
Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 са оборудвани с позлатен цокъл за процесора, което означава, че ентусиастите могат да се радват на абсолютна надеждност и дълъг експлоатационен живот на цокъла за CPU, без да се притесняват от корозирали крачета и от лоши контакти.
Безопасност
Патентован дизайн на GIGABYTE DualBIOS™ (UEFI)
DualBIOS™ е ексклузивна технология на GIGABYTE, която защитава безспорно един от най-критичните PC компоненти – BIOS-а. GIGABYTE DualBIOS™ означава, че вашата дънна платки има едновременно основен (Main) BIOS и резервен (Backup) BIOS, като по този начин защитава потребителите от повреда на BIOS-а заради вирусна атака, повреда на хардуера, неправилни настройки за овърклокване или повреда в захранването по време на процеса на обновяване.
Електростатична защита на USB и LAN
Дънните платки на GIGABYTE серия 9 „вдигат летвата“ по отношение на защитата на вашата система, предоставяйки усъвършенствана защита от електростатичен разряд (ESD) на вашите Ethernet LAN и USB портове от често срещани източници на повреди, свързани с ESD. Всеки LAN и USB порт разчита на специален предпазен филтър, който може да издържа на високи електростатични разряди, защитавайки вашата система от често срещани пикове в електрическото напрежение и дори от директни попадения на светкавици.
Защита срещу повреда на захранването с ИС за предпазване от пренапрежение
Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 Ultra Durable разполагат и със специални интегрални схеми (ИС) за защита от пренапрежение, които предпазват вашата дънна платка и вашия компютър от всякакви проблеми в захранването, което ви гарантира, че вашият компютър е добре оборудван и ще се справи с всяко потенциално нередовно или непостоянно електроснабдяване.
Влагозащитеност с нова Glass Fabric PCB
Няма нищо по-вредно за дълготрайната работа на вашия компютър от влагата, а на повечето места по света потребителите се сблъскват с висока влажност на въздуха през цялата година. Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 са проектирани да гарантират, че влагата никога няма да е проблем, разчитайки на нова технология Glass Fabric PCB, която отблъсква влагата, причинена от изпарения.Технологията Glass Fabric PCB ползва нов PCB материал, който намалява обема на пространството между тъканта на фибро стъклото, което затруднява проникването на влага в сравнение с традиционните дънни платки. По този начин се постига много по-добра защита от късо съединение и повреда на системата, причинена от влага и изпарения.

Охлаждане
Изцяло нов дизайн на радиатора
Дънните платки на GIGABYTE серия 9 разполагат с нови схеми на охлаждащите радиатори, които предлагат безкомпромисно ефективно охлаждане на ключови области от платката, включително областта на PWM и на чипсета (PCH). Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 предлагат охлаждане на критични PWM области, така че дори най-агресивните и екстремни конфигурации да поддържат оптимални температурни параметри.

Поддръжка на GIGABYTE OPT вентилатори
Много от днешните системи с водно охлаждане на трети страни изискват поддръжка на захранване за вентилатора на CPU както за охлаждащия вентилатор, така и за водната помпа. Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 разполагат с поддръжка на OPT вентилатор, допълнително краче, което може да се ползва за свързване на водната помпа и да се конфигурира за постоянна високоскоростна работа. OPT Fan е полезен и за високопроизводителни охладители, които разполагат с два вентилатора.
4K Ultra HD поддръжка
Резолюция 4K е следващият технологичен крайъгълен камък в доставката на HD съдържание, като технологията използва приблизително 4000 пиксела по хоризонталната ос. Това е над четири пъти повече от днешната стандартна HD плътност, а това осигурява ненадмината визуална чистота на образа и зашеметяващ реализъм.
HDMI™ – Следващо поколение мултимедиен интерфейс
HDMI™ се характеризира с до 5Gb/s скорост на трансфер на видео и 8-канално висококачествено аудио през един-единствен кабел. С възможността да предава некомпресирано цифрово видео и аудио, HDMI осигурява чисто рендериране на цифрово съдържание до 1080p без загуба на качество, която е свързана с аналоговите интерфейси и тяхното цифрово-аналогово преобразуване. Освен това HDMI™ е съвместим с технологията HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection), което позволява възпроизвеждане на Blu-ray/ HD DVD и друго защитено съдържание.
Поддръжка на DVI
DVI (Digital Visual Interface) е видео интерфейс, създаден да пренася некомпресирано цифрово видео и да осигури максимално качество на изображението на цифрови устройства като LCD монитори, проектори и др. Освен това интерфейсът DVI е съвместим с технологията HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection).

Intel®Z97

GA-Z97X-UD7 TH
GA-Z97X-UD5H
GA-Z97X-UD3H
GA-Z97X-SLI
GA-Z97-D3H
GA-Z97-HD3 GA-Z97P-D3 GA-Z97M-D3H
GA-Z97M-DS3H
GA-Z97N-WIFI
Intel® H97
GA-H97-D3H
GA-H97-HD3
GA-H97-DS3H              GA-H97M-D3H
GA-H97M-HD3 GA-H97M-DS3P GA-H97N-WIFI

източник: http://www.gigabyte.bg/

Tags : ALC1150DualBIOSGlass Fabric PCBOPT Fanultra durableЕлектростатична защита