close
Хардуер

GIGABYTE представи Thin Mini-ITX серията дънни платки

mb-news-0220-1

GIGABYTE H77TN и B75TN моделите позволяват създаването на тънки и компактни All-In-One (AIO) PC-та, които се придържат към AIO PC спецификацията на Intel.

Използваният дизайн е с 43% по-тънък от традиционните Mini-ITX дънни платки, но въпреки това предлага производителност и спецификации, които бихте очаквали от едно стандартно десктоп PC. В допълнение GIGABYTE Thin Mini-ITX дъната позволяват гъвкаво входно напрежение и възможност за разширяване на функционалността посредством IO карти, което ги прави подходящи за широк кръг от комерсиални и индустриални машини, отговарящи на AIO PC изискванията на Intel.

„GIGABYTE Thin Mini-ITX дънните платки още веднъж подчертават, че сме се посветили на десктоп PC пазара и затвърждават лидерската ни позиция в бързо развиващия се AIO сегмент,” заяви Хенри Као, вицепрезидент на бизнес подразделението за дънни платки на GIGABYTE. „Чрез припознаване на нови форм-фактори като Thin Mini-ITX, GIGABYTE продължава да добавя иновации към десктоп PC дизайна и в същото време отваря врати към нов сегмент от пазара, като индустриалните PC-та, които по принцип не са обслужвани”.

„IDC очаква ръст на AIO сегмента в размер на 26% през следващите три години. Не е изненада, че това е бързо растящ пазар за десктоп системи през 2013 година и след това. Развълнувани сме да видим как GIGABYTE участва в развитието на тази важна AIO екосистема”, заяви Стив Далман, вицепрезидент на Intel Reseller Channel. „В частност, щастливи сме, че GIGABYTE създава нови продукти, базирани на Intel® B75 and H77 Express чипсети както за малкия бизнес, така и за домашните потребители. Очаквам с нетърпение AIO системите, създадени с тези нови GIGABYTE Thin Mini-ITX дънни платки, които скоро ще се появят в продажба”.

GIGABYTE Thin Mini-ITX дънни платки
GIGABYTE H77TN и GIGABYTE B75TN дънните платки са базирани на Intel® H77 и B75 чипсети и поддържат второ и трето поколение Intel® Core™ процесори. С размери само 17cm x 17cm и височина 2.5cm, GIGABYTE Thin Mini-ITX дъната притежават гъвкави изисквания относно параметрите на захранването – възможност за избор на напрежението за задно осветление между 12v и 19v, както и широк диапазон от 12v до 19v за входното напрежение.

 

GIGABYTE Thin Mini-ITX серията предлага и отлична входно-изходна съвместимост посредством 4 PCI Express слота, придружени от mSATA и Mini PCIe слотове.

Thin Mini-ITX: бързо еволюираща екосистема

Thin Mini-ITX са изградени на основата на популярния 17cm x 17cm Mini-ITX форм-фактор, добавяйки допълнително ограничение от 2.5cm височина, гарантиращо съвместимост с по-тънки шасита. Другите оптимизации като разположението на сокета на процесора и SODIMM паметта позволяват чрез новия форм-фактор дизайн да бъдат създавани тънки, но същевременно мощни системи, без компромис с производителността или функционалността.

В момента са налични няколко All-in-One шасита, позволяващи използването на Thin Mini-ITX платки, като през 2013 се очаква техният брой да нарасне. Повечето от тях са комбинирани с тъч HD дисплеи, вътрешни компоненти за охлаждане и са създадени да работят безпроблемно с GIGABYTE Thin Mini-ITX серията.

GIGABYTE Thin Mini-ITX дънните платки са отличен избор в редица ограничени откъм място индустриални и търговски машини, като POS системи, игрови казино PC-та и др. Наред с това, тази серия е отлична начална точка за всеки DIY ентусиаст, желаещ да притежава свое All-in-One PC.

За да научите повече за GIGABYTE Thin-Mini-ITX дънуите платки и как да създадете собствена All-in-One система, посетете тази страница от GIGABYTE уебсайта: Създайте свое собствено All-in-One PC

За да видите подробно видео относно това, как да създадете свое собствено DIY All-in-One PC с GIGABYTE Thin Mini-ITX, посетете:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eNL6DuBtFNg

Tags : B75TNgigabyteH77TNMini-ITX