close
mb-news-0829-1

„На базата на тази невероятно мощна платформа на Intel, GIGABYTE искаше да гарантира, че всяка от нашите дънни платки от серия X99 ще предизвика „Уау“ в нашите потребители, PC ентусиасти, коментира Хенри Као, вицепрезидент на бизнес поделението за дънни платки на GIGABYTE. – Освен че това са първите дънни платки, поддържащи най-новите CPU чипове на Intel Core i7 Extreme Edition и наскоро пуснатата памет DDR4, дънните платки X99 на GIGABYTE предлагат разширен набор от уникални функции на GIGABYTE, които наистина отключват пълния потенциал на платформата.“

Функции на дънните платки X99 на GIGABYTE

Проектирани да задоволят нуждите на високия клас настолни компютри, новите дънни платки X99 на GIGABYTE са най-добрата платформа за потребители, които искат дълготрайно качество, несравнима производителност и великолепен външен вид, допълващ всяка създадена система. Предлагайки изцяло цифрова захранваща схема на IR за захранване на всички 8 ядра на чиповете Intel® Core™ i7-5960X, серията дънни платки X99 на GIGABYTE X99 ще бъде перфектната основа за вашия следващ компютър тип „Направи си сам“. Независимо дали изберете дънна платка G1™ Gaming, SOC-Force или Ultra Durable™, GIGABYTE предоставя широк набор от функции, специално разработени за геймъри, овърклокъри и професионалисти, включително най-новото поколение свързаност като M.2 и SATA Express, както и поддръжка за разширяване чрез Thunderbolt™. Така че ентусиасти, не се страхувайте да сглобите вашата най-мощна машина мечта. Дънните платки на GIGABYTE серия X99 ще ви помогнат тази мечта да стане реалност.

Оригинална схема за изцяло цифрово захранване
Дънните платки X99 на GIGABYTE ползват изцяло цифрова схема на захранване на процесора на International Rectifier®, която включва както цифров PWM контролер от 4-о поколение, така и водещите в индустрията контролери PowIRstage® от 3-о поколение. Тези 100% цифрови контролери предлагат невероятна прецизност при предоставянето на захранване на най-енергоемките и чувствителни към електрозахранването компоненти на дънната платка, давайки възможност на ентусиастите да получат абсолютно максимална производителност от своите нови процесори на Intel® Core™ i7 Extreme.

Интегрални схеми IR Digital PWM & IR PowIRstage®

Това ново поколение от цифрови захранващи контролери IR® и интегрални схеми PowIRstage® разполагат с технологията Isense, която осигурява много по-прецизно отчитане на тока. Това помага да се разпредели равномерно топлинното натоварване между интегралните схеми PowerIRstage® за предотвратяване на прегряването на всяка отделна схема PowerIRstage®, което води до по-дълъг живот и по-добра надеждност.

Бобини от сървърен клас на Cooper Bussmann

Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с бобини от сървърен клас на Cooper Bussmann, които предоставят:
• Надеждност от сървърен клас
• Голям токов капацитет
• Нов дизайн, намаляващ загряването, причинено от енергийните загуби, и осигуряващ ефективна доставка на енергия във VMR зоната на процесора.

Дълготрайни издръжливи твърдотелни черни кондензатори Black™ и POSCAPS
Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 интегрират абсолютно най-добрите висококачествените твърдотелни кондензатори, които са тествани за работа с максимална ефективност за продължителни периоди, дори в конфигурации с екстремна производителност. Това осигурява спокойствие на крайните потребители, които искат да натоварят своята система максимално, но изискват абсолютна надеждност и стабилност.

Дъната GIGABYTE X99-SOC Force разполагат с висококачествени POSCAP за захранване на процесора. Кондензаторите POSCAP (Полимерен органичен полупроводников кондензатор) представляват наскоро представени кондензатори от висок клас, които имат по-добри свойства при пулсации на тока и при разсейване. Освен това кондензаторите POSCAPs са способни да поддържат ниско съпротивителни характеристики, без значение каква е работната честота, което ги прави незаменими в системи, ползващи захранвания с високочестотно превключване.

3-Way / 4-Way графика с премиум PCIe x16 писти с пропусквателна способност до 320Gb/s

Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с уникална схема PCI Express, която използва 100% от всички 40 писти от централния процесор при графична конфигурация 4-Way или 3-Way. Стандартните схеми ограничават 4-те основни PCIe ленти до x8 (64Gb/s) пропусквателна способност, но благодарение на вградения външен тактов генератор, комбиниран с директна връзка към една от пистите x16 към процесора (безключова схема), дънните платки на GIGABYTE от серия X99 могат да отключат цялата налична пропусквателна способност и да предоставят на крайния потребител най-добрата възможна графична пропусквателна способност.

Технология Dual M.2 с вградена WIFI и Bluetooth 4.0
Бърз пренос на данни и усъвършенствани WIFI мрежи

Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с технологията Dual M.2, предоставяйки на потребителите свързаност PCI-Express за SSD устройства и вградените 11AC WIFI + Bluetooth 4.0. Осигурявайки скорости за пренос на данни до 10 Gb/s, M.2 предлага значително по-бърза работа на съхранението от сегашните устройства за съхранение mSATA и дори от SATA Revision 3 (6Gb/s). Груповата схема на GIGABYTE оптимизира използването на повърхността на PCB, давайки възможност за ефективно добавяне на повече компоненти без да се прави компромис с мястото.

Технология Turbo M.2
Дънните платки на GIGABYTE серия X99 SOC разполагат с цокъл Turbo M.2, осигуряващ компактна свързаност на SSD дискове. Благодарение на уникалния дизайн на чипсета X99, 4 писти PCIe (Gen.2) могат да бъдат прикачени към цокъла M.2, отключвайки общо до 20 Gb/s пропусквателна способност. Turbo M.2 предлага значително по-бързо съхранение от сегашните устройства mSATA и дори SATA Revision 3 (6Gb/s).

Конектор от следващо поколение SATA Express

Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с вграден конектор SATA Express, който осигурява производителност, надхвърляща значително тази на днешните SATA технологии. SATA Express предоставя пренос на данни със скорост до 10Gb/s, значително по-висока от тази на SATA Revision 3 (6Gb/s), като по този начин не забавя по-бързите NAND флаш технологии в най-модерните твърдотелни дискове. SATA Express комбинира предимствата на PCI-Express и на SATA, за да предостави много по-голяма пропусквателна способност, давайки възможност на устройствата, базирани на SATA Express, да работят със скорости, подобни на тези на дисковете, базирани на PCI-Express.
6x (30μ) позлатяване
Дънните платки GIGABYTE X99 са снабдени с 30-микроново златно покритие на цокъла за процесора, на 4-те слота PCIe и над 8-те слота DIMM, което означава, че ентусиастите могат да се възползват от по-добра свързаност, абсолютна надеждност и дълготрайна работа на различните конектори, без да се притесняват от корозирали крачета или лоши контакти.

 

   

 

Безопасен дизайн около отвори за стандартни монтажни винтове
Вече не трябва да се тревожите от случайно повреждане, докато монтирате вашата платка в шасито. Всички дънни платки на GIGABYTE X99 разполагат с широка медна основа и зона без монтирани компоненти около отворите за монтажните винтове на платката. Този ексклузивен дизайн намалява рисковете от повреждане на който и да е от околните монтирани вече компоненти по време на процеса по асемблиране на компютъра. По-големите медни плочки предоставят и допълнително предимство от по-ниските електромагнитни смущения, което намалява шумовите интерференции в цялата ви система.

2x медна PCB схема (2 oz Copper PCB)

Ексклузивният дизайн на GIGABYTE 2X Copper PCB предоставя достатъчно големи захранващи пътечки между компонентите, за да издържат на по-високи натоварвания от обичайното и да отнемат топлината от критичната процесорна зона. Това е в основата на гаранцията, че дънната платка е в състояние поеме увеличеното количество енергия, необходима при овърклокване.

 

4-ядрен аудио процесор Creative® Sound Core3D™ плюс аудио пакет Creative SBX Pro Studio
Съчетавайки първия в света 4-ядрен аудио процесор Creative Sound Core3D с аудио пакета Advanced Creative SBX PRO STUDIO, геймърските дънни платки GIGABYTE X99 са водещи по отношение качеството на звука. Пакетът SBX Pro Studio™ от технологии за звуково възпроизвеждане предоставя ново ниво на потопяването в звуковата среда. Реалистичният съраунд звук, способността за ясно чуване на специфични звуци в геймърски среди са само няколко елемента в пакета SBX Pro Studio, които подобряват цялостното изживяване по време на гледане на филми, слушане на музика или игра на видео игри.

HD звук от Realtek ALC 1150 със 115dB SNR с граден отзад аудио усилвател

Realtek ALC1150 е високопроизводителен многоканален аудио кодек с висока резолюция, който предоставя звукови изживявания с до 115dB съотношение сигнал/шум (SNR), осигурявайки на потребителите възможно най-доброто аудио качество от своя персонален компютър.
ALC1150 предоставя 10 ЦАП канала, които поддържат едновременно възпроизвеждане на 7.1-канален звук плюс 2 канала за независим стерео аудио изход (няколко звукови потока), достъпни през стерео портове на предния панел. Двата стерео АЦП са интегрирани и могат да поддържат микрофонна група с технологиите „акустично потискане на ехото“ (Acoustic Echo Cancellation, AEC), формиране на лъч (Beam Forming BF) и потискане на шума (Noise Suppression, NS). ALC1150 включва и патентована преобразуваща технология на Realtek за постигане на предна диференциална полезна мощност с качество при възпроизвеждане (ЦАП) от 115 dB съотношение сигнал/шум (SNR) и 104 dB SNR при запис (АЦП).

Нова схема на охлаждане с LED дизайн
Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с нова схема за охлаждане, която предлага безкомпромисно ефективно охлаждане на ключови зони на дънната платка, включително на зоната PWM и на чипсета (PCH)Дънните платки на GIGABYTE серия X99 предоставят охлаждане на критичната зона PWM, така че дори най-агресивните и екстремни конфигурации ще успяват да поддържат оптимални температурни параметри.

Ambient LED
Дънните платки на GIGABYTE X99 разполагат с LED осветление за осветяване на звуковите пътечки и LED на задния панел, предоставяйки забавен персонализиран вид на вашето оборудване. Тези светлини вече могат да се програмират, така че ще можете да ги накарате да „бият“ в ритъма на музиката, която слушате, или да пулсират в успокояващ темп и да създадат великолепна атмосфера, подобряваща околната среда за вашата игра, филм или музикално изживяване.

Q-Flash Plus
Q-Flash Plus на GIGABYTE дава възможност на потребителите да обновяват до най-новата версия на BIOS, ползвайки флашка без да се налага инсталиране на процесор или памет.

Разполагате с най-новия процесор, поддържан от вашата дънна платка GIGABYTE, но не сте инсталирали все още най-новия BIOS? Това вече няма да е проблем с новата функция Q-Flash Plus. Просто сваляте най-новия BIOS и го записвате на USB флашка, а след това я поставяте в специализирания порт им можете вече автоматично да подмените BIOS-а без да се налага да натискате никакви бутони или дори да имате монтирана памет или процесор. Използвайки контролера ITE EC 8951E, BIOS-ът на дънната платка GIGABYTE X99 може да бъде обновен дори ако вашата система не може да зареди. LED индикатор до контролера EC ще ви извести, когато процедурата бъде завършена и вие вече ще можете да стартирате нормално вашата система.

Killer мрежи

Избрани дънни платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с Killer™ E2200 на Qualcomm Atheros, високопроизводителен адаптивен гигабитов Ethernet контролер, който предлага по-добра работа при онлайн игри и онлайн мултимедии в сравнение със стандартните решения. Killer™ E2200 разполага и с технологията Advanced Stream Detect, която разпознава и приоритизира целия мрежов трафик, така че да гарантира на важните приложения, изискващи високоскоростна свързаност, по-голям приоритет спрямо не толкова важния трафик.

Intel® GbE LAN със софтуер CFOS за интернет ускоряване

Допълнително дънните платки на GIGABYTE серия X99 разполагат и със cFos Speed, приложение за управление на мрежовия трафик, което помага за подобряване на мрежовото времезакъснение, поддържане на малки ping времена, осигурявайки по-добра реакция в натоварвана LAN среда. Програмата cFos Speed работи по същия начин, по който и драйвер на ОС, като следи пакетите от мрежовия трафик в приложения слой, давайки възможност за оптимизиране и подобряване на мрежовата производителност за специфични приложения.

Thunderbolt™ Ready

GIGABYTE X99 осигурява разширяемост, необходима да направите вашата система максимално мощна, с един наличен пин за добавяне на допълнителна карта GIGABYTE Thunderbolt™. Контролерът Thunderbolt™ може да предостави пропусквателна способност до 20 Gb/s, докато схемите от предишното поколение даваха максимум 10 Gb/s. Това дава възможност за невероятни скорости за пренос на данни, когато се ползват високопроизводителни системи за съхранение, а в същото време се поддържа верижно (daisy-chaining) свързване на до 12 устройства и поддръжка на три цифрови дисплея.

* Картата и кабелите Thunderbolt ™ не са включени.
** За списъка с поддържани допълнителни карти Thunderbolt™, моля, посетете уеб сайта на GIGABYTE.

Процесори Intel® Core™ i7 Extreme Edition (кодово име Haswell-E)

Новите процесори на Intel® Core™ i7 за цокъл LGA 2011-v3 са първите 8-ядрени CPU чипове на Intel за настолни системи и са първите, които поддържат памет DDR4. Тези произведени по 22 nm технология процесори от ново поколение осигурява много по-голяма производителност и енергийна ефективност, както и най-високите в индустрията нива на дискретна графична производителност, разполагайки с 40 писти PCIe Gen.3. Дънните платки на GIGABYTE серия X99 успяват да се възползват максимално от тези писти, предоставяйки обща пропусквателна способност от 320 Gb/s за най-взискателните геймъри или за дизайнерски задачи с интензивно натоварване на графиката като видео редактирането. Освен това процесорите Intel® Core™ i7 Extreme Edition предоставят 8-ядрено (16-нишково) многозадачно изчисление, по-високи тактови честоти, както по-голям размер на кеш паметта.

Допълнително потребителите на GIGABYTE X99 могат да извлекат още по-голяма производителност от своите процесори Extreme Edition, тъй като те са напълно отключени за овърклокване. С подобрените възможности, ориентирани към овърклокване, налични във всички дънни платки GIGABYTE серия X99, потребителите са способни да се възползват от всички предимства на целия производствен потенциал на процесорите Intel Extreme Edition.
* Броят на ядрата в CPU и пропусквателната способност на PCIe варират в различните модели CPU.

4-канална памет DDR4

Следващото поколение DRAM вече е тук с DDR4. Разполагайки с тактова честота поне 2133 MHz, DDR4 осигурява до 20% по-малка енергийна консумация и два пъти повече плътност спрямо предишното поколение DDR3. DDR4 може да помогне на потребителите на GIGABYTE X99 да заредят по-бързо своите програми, да подобрят времето за реакция на своите системи и да им помогнат да се справят с тежки задачи още във флаш паметта. Дънните платки GIGABYTE X99 предоставят поддръжка на 4-канална DDR4 памет за целия набор дъна, осигурявайки изключително бърз достъп до паметта.

Модели дънни платки GIGABYTE серия X99*

GA-X99-Gaming G1 WIFI GA-X99-Gaming 7 WIFI GA-X99-Gaming 5 GA-X99-SOC Force
GA-X99-UD7 WIFI GA-X99-UD5 WIFI GA-X99-UD4 GA-X99-UD3

* Функциите могат да варират според модела. Моля, вижте продуктовите страници на дънната платка за повече подробности.


източник: http://www.gigabyte.bg/

Tags : GA-X99-Gaming 5GA-X99-Gaming 7 WIFIGA-X99-Gaming G1 WIFIGA-X99-SOC ForceGA-X99-UD3GA-X99-UD4GA-X99-UD5 WIFIGA-X99-UD7 WIFIlga1150-v3x99x99 soc