close
Новини

GIGABYTE пусна нови BIOS-и, които да поддържат Intel Optane

optane

Паметта Intel Optane подобрява традиционните механични дискове и дори по-новото поколение твърдотелни дискове SSD и NVMes чрез кеширане на често използваните приложения и файлове за по-бърз достъп до тях. Още с пускането им дънните платки на GIGABYTE серия 200 вече разполагат с вградени технологии за поддръжка на паметта Intel Optane. С обикновено обновяване на BIOS-а и инсталиране на процесорите Intel Core от 7-о поколение потребителите могат да си осигурят това подобрение на производителността, за да се наслаждават на своето PC както никога досега.

„Паметта Intel Optane променя правилата на играта в тази индустрия. Пазарът все още разчита твърде много на механичните дискове за по-голям капацитет на съхранение, но Optane ще обнови отново традиционните дискове, зави Хенри Као, вицепрезидент на бизнес поделението за дънни платки на GIGABYTE. – Давайки възможност на механичните твърди дискове HDD да се съревновават с новите дискове SSD и NVM, Optane е път към бъдещето.“

 

Наследете се на невероятната отзивчивост на своя компютър

Паметта Intel®Optane™ предоставя високоскоростна реакция, когато се комбинира с дискове с голям капацитет. Инсталирана в модула памет M.2, технологията Intel Optane ускорява операциите, като в същото време поддържа капацитета на днешните системи за съхранение, за да подобри продуктивността и цялостното изчислително изживяване от компютъра. Приложенията и игрите вече могат да бъдат инсталирани по-бързо и да бъдат стартирани с минимално времезакъснение. Тази технология не само е революционна, а и много достъпна за всички, които искат да се възползват от по-кратки времена за стартиране, по-бързо стартиране на приложенията и изключително геймърско изживяване.

Обновленията на BIOS-а за осигуряване на поддръжката на Optane в дъната GIGABYTE серия 200 са достъпни за сваляне, като потребителите могат да ги намерят на продуктовите страници на GIGABYTE и AORUS.

Tags : biosgigabyteinteloptane