close
Хардуер

GIGABYTE пусна ново mATX дъно X99M-Gaming 5

mb-news-1117-1
С дънната платка GIGABYTE X99M-Gaming 5 най-добрата геймърска станция не се налага да бъде обемиста или много скъпа. С компактен, но все пак пълнофункционален дизайн, дъното X99M-Gaming 5 е ценово достъпно решение, снабдено с функции от най-висок клас, включително аудио технологиите на GIGABYTE AMP-UP, вградени на дъното SATA-Express и портове M.2 за бърз пренос на данни, както и с гигабитов LAN порт Killer от Qualcomm Atheros за по-добра работи при онлайн игри.
Поддръжка на 2-посочна графика

Игрите изискват висококачествена графика с кратко време за реакция; разполагайки с два пълнофункционални слота x16 Gen. 3 PCI Express, дънната платка GIGABYTE X99M-Gaming 5 може да поддържа 2-посочни графични конфигурации CrossFire или SLI. С двойния GPU чип вие си гарантирате, че PCI шината на вашия компютър ще покрива системните изисквания и на най-взискателните по отношение на графиката игри.

Технологията на GIGABYTE AMP-UP Audio™
Геймърските дънни платки на GIGABYTE са оборудвани с ексклузивната аудио технология на GIGABYTE AMP-UP, която предоставя най-високото ниво в индустрията на вградени на дъното аудио функции и технологии. С GIGABYTE AMP-UP Audio геймърите и меломаните могат да се наслаждават на ясни ултрареалистични звукови ефекти, докато играят, както и на възможно най-богатото звуково изживяване, когато слушат любимата си музика или филми.
HD аудио Realtek ALC1150 със съотношение сигнал/шум 115dB и вграден аудио усилвател
Realtek ALC1150 е високопроизводителен многоканален аудио кодек с висока резолюция, който предоставя звукови изживявания с до 115dB съотношение сигнал/шум (SNR), осигурявайки на потребителите възможно най-доброто аудио качество от своя персонален компютър.
ALC1150 предоставя 10 ЦАП канала, които поддържат едновременно възпроизвеждане на 7.1-канален звук плюс 2 канала за независим стерео аудио изход (няколко звукови потока), достъпни през стерео портове на предния панел. Двата стерео АЦП са интегрирани и могат да поддържат микрофонна група с технологиите „акустично потискане на ехото“ (Acoustic Echo Cancellation, AEC), формиране на лъч (Beam Forming BF) и потискане на шума (Noise Suppression, NS). ALC1150 включва и патентована преобразуваща технология на Realtek за постигане на предна диференциална полезна мощност с качество при възпроизвеждане (ЦАП) от 115 dB съотношение сигнал/шум (SNR) и 104 dB SNR при запис (АЦП).
Надграждаеми усилватели OP-AMP
Дънните платки GIGABYTE X99M-Gaming 5 разполагат с вграден цокъл OP-AMP, даващ възможност на ентусиастите да заменят вградения на дъното оперативен усилвател (OP-AMP) и да проучат личните си аудио предпочитания, ползвайки различни нюанси на OP-AMP усилватели, налични на пазара. Допълнителните усилватели могат да бъдат купени отделно за по-нататъшно разширяване на аудио възможностите.
Висок клас аудио кондензатори
Дъното GIGABYTE X99M-Gaming 5 е оборудвано с високо клас японски аудио кондензатори Nichicon. Тези професионални аудио кондезантори предоставят най-висококачествената аудио резолюция и звуков обем, създавайки най-реалистичните звукови ефекти за професионалните геймъри.
4 USB DAC-UP порта
Снабдени с 4 порта USB 2.0, GIGABYTE USB DAC-UP предоставя чиста захранване без смущения към вашия цифрово-аналогови преобразувател (ЦАП). ЦАП са много чувствителни към колебания на захранването от други USB портове, ето защо GIGABYTE USB DAC-UP дава предимството на изолиран захранващ източник, което минимизира потенциалните колебания и осигурява най-доброто възможно аудио изживяване.
Позлатен аудио хардуер
За подобрена свързаност и дългосрочна издръжливост на някои от най-уязвимите входно-изходни портове I/O, дъното X99M-Gaming 5 разчита на най-висококачествени позлатени аудио конектори. Златото има отлична проводимост за сигналите и няма да потъмнее дори при продължителна употреба.
Ambient LED
Дъното GIGABYTE X99M-Gaming 5 разполага с LED осветление на пътя на аудиото, предоставяйки интересен специфичен вид на вашето оборудване. тези светлини сега са програмируеми, като мигат в ритъма на музиката, която слушате, или пулсират в успокояващ темп, създавайки великолепна атмосфера за подобряване на средата за вашата игра, филми или музика.
Killer мрежи
Дънната платка GIGABYTE X99M-Gaming 5 разполага с Killer™ E2200 на Qualcomm Atheros, високопроизводителен адаптивен гигабитов Ethernet контролер, който предлага по-добра работа при онлайн игри и онлайн мултимедия в сравнение със стандартните решения. Killer™ E2200 разполага с технологията Advanced Stream Detect, която разпознава и приоритизира целия мрежов трафик, за да гарантира на важните приложения, които изискват високоскоростна свързаност, че има по-висок приоритет спрямо по-маловажния трафик.
4-канална DDR4
Новото поколение DRAM е тук с DDR4. Разполагайки с фабрични честотни тактове от 2133 MHz, DDR4 харчи до 20% по-малко енергия и има два пъти по-голяма плътност от предишното поколение DDR3. DDR4 може да помогне на потребителите на GIGABYTE X99 да зареждат по-бързо своите програми, да повишат скоростта на реакция на своите системи и да им помогнат да се справят с тежки данни за секунда. Дънната платка GIGABYTE X99M-Gaming 5 включва и поддръжка на 4-канална DDR4 памет, предоставяйки изключително бърз достъп до паметта.
Оригинална схема за изцяло цифрово захранване
Дънните платки X99 на GIGABYTE ползват изцяло цифрова схема на захранване на процесора на International Rectifier®, която включва както цифров PWM контролер от 4-о поколение, така и водещите в индустрията контролери PowIRstage® от 3-о поколение. Тези 100% цифрови контролери предлагат невероятна прецизност при предоставянето на захранване на най-енергоемките и чувствителни към електрозахранването компоненти на дънната платка, давайки възможност на ентусиастите да получат абсолютно максимална производителност от своите нови процесори на Intel® Core™ i7 Extreme.
Интегрални схеми IR Digital PWM & IR PowIRstage®
Това ново поколение от цифрови захранващи контролери IR® и интегрални схеми PowIRstage® разполагат с технологията Isense, която осигурява много по-прецизно отчитане на тока. Това помага да се разпредели равномерно топлинното натоварване между интегралните схеми PowerIRstage® за предотвратяване на прегряването на всяка отделна схема PowerIRstage®, което води до по-дълъг живот и по-добра надеждност.
Бобини от сървърен клас на Cooper Bussmann
Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с бобини от сървърен клас на Cooper Bussmann, които предоставят:
• Надеждност от сървърен клас
• Голям токов капацитет
• Нов дизайн, намаляващ загряването, причинено от енергийните загуби, и осигуряващ ефективна доставка на енергия във VMR зоната на процесора.
Дълготрайни издръжливи твърдотелни черни кондензатори Black™ и POSCAPS
Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 интегрират абсолютно най-добрите висококачествените твърдотелни кондензатори, които са тествани за работа с максимална ефективност за продължителни периоди, дори в конфигурации с екстремна производителност. Това осигурява спокойствие на крайните потребители, които искат да натоварят своята система максимално, но изискват абсолютна надеждност и стабилност.
Технология Dual M.2 за SSD дискове и WIFI карта
Бърз пренос на данни и усъвършенствани WIFI мрежи
Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с технологията Dual M.2, предоставяйки на потребителите свързаност PCI-Express за SSD устройства и вградените 11AC WIFI + Bluetooth 4.0. Осигурявайки скорости за пренос на данни до 10 Gb/s, M.2 предлага значително по-бърза работа на съхранението от сегашните устройства за съхранение mSATA и дори от SATA Revision 3 (6Gb/s). Груповата схема на GIGABYTE оптимизира използването на повърхността на PCB, давайки възможност за ефективно добавяне на повече компоненти без да се прави компромис с мястото.
Конектор от следващо поколение SATA Express
Дънните платки на GIGABYTE от серия X99 разполагат с вграден конектор SATA Express, който осигурява производителност, надхвърляща значително тази на днешните SATA технологии. SATA Express предоставя пренос на данни със скорост до 10Gb/s, значително по-висока от тази на SATA Revision 3 (6Gb/s), като по този начин не забавя по-бързите NAND флаш технологии в най-модерните твърдотелни дискове. SATA Express комбинира предимствата на PCI-Express и на SATA, за да предостави много по-голяма пропусквателна способност, давайки възможност на устройствата, базирани на SATA Express, да работят със скорости, подобни на тези на дисковете, базирани на PCI-Express.
Процесори Intel® Core™ i7 Extreme Edition (Haswell-E)
Процесорите на Intel® Core™ i7 Extreme Edition са първите 8-ядрени CPU чипове на Intel за настолни системи и са първите, които поддържат памет DDR4. Тези произведени по 22-нанометрова технология процесори от ново поколение осигуряват много по-голяма производителност и енергийна ефективност, както и най-високите в индустрията нива на дискретна графична производителност, разполагайки с 40 писти PCIe Gen.3. Дънните платки на GIGABYTE серия X99 успяват да се възползват максимално от тези писти, предоставяйки обща пропусквателна способност от 320 Gb/s за най-взискателните геймъри или за дизайнерски задачи с интензивно натоварване на графиката като видео редактирането например. Освен това процесорите Intel® Core™ i7 Extreme Edition предоставят 8-ядрено (16-нишково) многозадачно изчисление, по-високи тактови честоти, както и по-голям размер на кеш паметта.
Допълнително потребителите на GIGABYTE X99 могат да извлекат още по-голяма производителност от своите процесори Extreme Edition, тъй като те са напълно отключени за овърклокване. С подобрените възможности, ориентирани към овърклокване, налични във всички дънни платки GIGABYTE серия X99, потребителите са способни да се възползват от всички предимства на целия производствен потенциал на процесорите Intel Extreme Edition.

източник: http://www.gigabyte.bg/

Tags : X99M-Gaming 5