close
Хардуер

GIGABYTE с нови високопроизводителни Intel® дънни платки от 8 серия

8series-news-01

GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., водещ производител на дънни платки и видео карти, обяви днес новата си 8-ма серия дънни платки с поддръжка на последното 4-то поколение Intel® Core™ процесори. Разполагащи с редица нови функционалности и технологии, сред които изцяло дигитално енергоразпределение в системата, подобрени мрежа и възможност за зареждане на устройства, обновен UEFI DualBIOS™, GIGABYTE App Center и убийствен вид, дънните платки на GIGABYTE от 8 серия са най-неустоимият избор за следващата ви машина.

“С тази нова серия добавяме повече хай-енд възможности и технологии от когато и да било преди, размивайки традиционните дефиниции за средния и хай-енд сегменти, предлагайки на клиентите си върховната платформа”, коментира Хенри Као (Henry Kao), вицепрезидент на бизнес подразделението за дънни платки на GIGABYTE. “Със страхотен вид, отлична производителност и редица нови възможности, дънните платки на GIGABYTE от 8 серия задават стандарта за съвършенство”.

GIGABYTE Ultra Durable™ 5 PlusGIGABYTE Ultra Durable™ 5 Plus
GIGABYTE Ultra Durable™ 5 Plus дебютира при осмата серия GIGABYTE дъна, допълвайки предходните поколения на Ultra Durable™ дизайн философията с редица нови функции и компоненти, които гарантират чупеща рекорди производителност, ниска температура, ефективна работа и дълъг период на експлоатация.

Ултра охлажданеУлтра охлаждане
GIGABYTE 8 серията дънни платки разполага с иновативен дизайн на радиатора, който гарантира невероятно ефективно охлаждане на ключовите зони на платката, в това число PWM зоната и чипсета (PCH). С възможност за включване на пасивно, активно и дори водно охлаждане за критичната PWM област, дори най-агресивните и екстремни конфигурации ще останат студени и стабилни.

Ултра производителностУлтра производителност
GIGABYTE Ultra Durable™ 5 Plus дънните платки използват водещи PWM контролери и PowIRstage™ интегрални схеми от International Recifier®. Тези компоненти са 100% дигитализирани, предоставяйки невероятна точност при захранването на четвъртото поколение Intel® процесори. Създадени от самото начало с цел да се допълват, те са оптимизирани за хладна и ефективна работа, позволявайки на потребителите да извлекат абсолютния максимум от следващата си PC конфигурация.

Ултра безопасностУлтра безопасност
GIGABYTE Ultra Durable™ 5 Plus дънните платки разполагат с GIGABYTE DualBIOS™, ексклузивна технология от GIGABYTE, която предпазва един от най-важните компоненти на компютъра, а именно BIOS. GIGABYTE DualBIOS™ осигурява основен (‘Main BIOS’) и резервен (‘Backup BIOS’) BIOS, защитавайки потребителите от неизправности в тази област, породени от вируси, неправилни настройки или прекъсване на захранването при обновяване.

Ултра USB 3.0+Ултра USB 3.0+
GIGABYTE Ultra Durable™ 5 Plus дънните платки предлагат повече високоскоростна свързаност от когато и да било с наличните 10 порта на всяка платка. Всеки от тези 10 USB 3.0 порта е снабден с отделен предпазител, което гарантира, че повредата в единия порт няма да засегне останалите. Това изолира потенциалните щети и предпазва свързаните устройства.

Ексклузивни технологии на GIGABYTE 8 серията дънни платки

Нов GIGABYTE UEFI DualBIOS™ с Dashboard режим
Поемете контрол върху това как изглежда BIOS-а на системата с новия GIGABYTE UEFI DualBIOS™, изцяло адаптивен потребителски интерфейс, позволяващ настройка на овърклок параметрите и конфигурация в реално време. Благодарение на управлението с мишка и бързи клавиши за навигация, новият Dashboard режим позволява пълен достъп до всички данни за дънната платка, в това число честота на процесор, графични карти, памет, температура и напрежение.Нов GIGABYTE UEFI DualBIOS™ с Dashboard режим

Нов GIGABYTE App CenterНов GIGABYTE App Center
GIGABYTE App Center дава лесен достъп до богатството от GIGABYTE приложения, които ще ви помогнат да извлечете максимума от своята GIGABYTE дънна платка. Използвайки опростен и интуитивен интерфейс, GIGABYTE App Center позволява стартиране на всички GIGABYTE приложения, инсталирани върху системата. GIGABYTE App Center може да бъде настроен в треи различни цветови схеми.

GIGABYTE App Center включва:

  • EasyTune
  • @BIOS
  • EZ Setup
  • Live Updates
  • USB Blocker
  • On/Off Charge 2
  • Smart Recovery
  • Smart TimeLock

Обновен GIGABYTE EasyTune
Преработеният и обновен GIGABYTE EasyTune предлага опростен и лесен за използване интерфейс, който позволява на потребителите фино да настроят системата си – честота на процесор, памет и волтаж – във Windows среда и без нужда от инсталирането на допълнителен софтуер.Обновен GIGABYTE EasyTune

Издръжливи черни твърдотелни кондензаториИздръжливи черни твърдотелни кондензатори
GIGABYTE 8 серията дънни платки интегрира най-добрите твърдотелни кондензатори, гарантиращи максимална ефективност за дълги периоди от време, дори и при екстремни конфигурации. Това носи успокоение за потребителите, които искат да натоварят системата си до предела, при това очаквайки тя да остане стабилна и отзивчива. Те разполагат с ултра нисък ESR, без значение колко висока ще е честотата на процесора, а специално за GIGABYTE дъната от 8 серия са в изцяло черен дизайн.

Подобрено управление на вентилаторите GIGABYTE Advanced Fan ControlПодобрено управление на вентилаторите GIGABYTE Advanced Fan Control
Дънните платки на GIGABYTE от 8 серия предоставят до 9 стратегически разположени конектора за системни вентилатори, включително CPU OPT вентилатор, който може да бъде свързан към водната помпа и конфигуриран за постоянна работа на максимална скорост. Новото GIGABYTE EasyTune приложение също така дава възможност за подобрено управление на системните вентилатори с индивидуални настройки на въздухопотока на всеки от тях.

GIGABYTE On/Off Charge™ 2GIGABYTE On/Off Charge™ 2
GIGABYTE On/Off Charge технологията е преработена и подобрена в GIGABYTE 8 серията дънни платки, с увеличена поддръжка на зареждане за широк кръг устройства, работещи под управлението на iOS и Android. Потребителите могат да използват бързо AC зареждане през USB дори при изключен компютър.

Висока ESD защита за USB и LAN
GIGABYTE 8 серията дънни платки вдига летвата по отношение на безопасността на системата, предоставяйки подобрена защита от електростатичен разряд (ESD) както за Ethernet LAN, така и за USB портовете. Всеки LAN и USB порт е снабден със защитен филтър, който може да издържи висок електростатичен разряд, предпазвайки системата от чести електрически удари и дори светкавици.

Intel® Gigabit LAN
Най-новата GIGABYTE 8 серия дънни платки разполага с Intel® Gigabit LAN мрежа, популярен избор за геймърите, която разполага с няколко функции за подобряване на производителността като подобрено управление на прекъсванията за намаляване натоварването на процесора и Jumbo Frame поддръжка за изключително големи пакети от данни.

Геймърски усилвател за слушалкиГеймърски усилвател за слушалки
GIGABYTE 8 серията дънни платки разполага с усилвател за слушалки с висок капацитет, способен да издържи натоварване от 600Ω и позволявайки на геймърите да се насладят на пълен и динамичен звук с чисти детайли и ниски изкривявания при използването на професионални слушалки.

15µ позлатен CPU цокъл15µ позлатен CPU цокъл
Дънните платки от GIGABYTE 8 OC серията разполагат с 15µ позлатен процесорен сокет, което гарантира надеждността и продължителността на използването му, без притеснения за корозирали крачета или лош контакт.

Dual Thunderbolt™ – бърза, гъвкава и безпроблемна свързаност
GIGABYTE дънните платки от 8 серия се характеризират с двойна Thunderbolt™ свързаност посредством два Thunderbolt™ порта, разположени директно на задния панел на платката. Всеки Thunderbolt™ порт поддържа максимална скорост на трансфер до 10Gbps, което означава, че ще можете да прехвърлите Full HD 1080p филм за по-малко от 30 секунди.

Високопроизводителни модели дънни платки GIGABYTE от 8 серия*

Високопроизводителни модели дънни платки GIGABYTE от 8 серия*

Z87X-UD7 TH Z87X-OC Force Z87X-OC G1.Sniper 5 G1.Sniper M5
Z87X-UD5 TH Z87X-UD5H Z87X-UD4H Z87X-UD3H Z87X-D3H

Други модели дънни платки GIGABYTE от 8 серия*

Intel® Z87

Z87-D3HP Z87-HD3 Z87M-D3H Z87M-HD3
Z87MX-D3H Z87P-D3 Z87N-WIFI

Intel® H87

H87M-HD3 H87M-D3H H87-D3H H87-HD3 H87N-WIFI

Intel® B85

G1.Sniper B5 B85-HD3 B85M-HD3 B85M-D3H P85-D3

 

Tags : G1.Sniper 5G1.Sniper M5Z87X-D3Hz87x-ocZ87X-OC ForceZ87X-UD3HZ87X-UD4HZ87X-UD5 THZ87X-UD5HZ87X-UD7 TH