close
Хардуер

GIGABYTE Dual Thunderbolt™ дънните платки дебютират с 4K резолюция посредством технологията Intel® Collage на CES 2013

Dual-Thunderbolt

Тайпе, Тайван, 8 януари 2013 г. – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., водещ производител на дънни платки и видео карти, анонсира днес поддръжката на 4k резолюция посредством няколко стандартни 1080p дисплея с използване на технологията Intel® Collage. Тази нова опция е част от графичния Intel® драйвер, но трябва да бъде реализирана от компаниите, производители на дънни платки, преди да е достъпна за потребителите.

Използвайки само Intel® HD4000 видео карта и произволен Intel® Core™ i5 или i7 процесор от трето поколение и благодарение на новия 4K Collage Graphics драйвер, GIGABYTE дъната с два Thunderbolt™ порта могат да захранят Ultra HD 4k видео поток към четири стандартни дисплея. Intel® Collage технологията е лесна за настройка, а използването на двата Thunderbolt™ порта позволява изходът да бъде разделен в четири цифрови потока, които комбинирани дават невероятната Ultra HD разделителна способност от 3840 x 2400 пиксела.

„Нашата реализация на новата технология на Intel Collage Display означава, че ексклузивните Thunderbolt™ дънни платки на GIGABYTE са първите, които са в състояние да предоставят Ultra HD резолюция чрез четири стандартни дисплея”, коментира Хенри Као (Henry Kao), вице-президент на бизнес подразделението за дънни платки на GIGABYTE. ”Предлагайки изобилие от възможности за комерсиалните пазари, ние сме щастливи да предложим на направи-си-сам PC ентусиастите възможност да се насладят на 4K резолюция само чрез обикновен ъпдейт на драйвера, с наличния им хардуер и дори без отделна VGA карта!”

„Развълнувани сме от новата Collage Display възможност в нашите Intel платформи с трето поколение Core i5 и Corei7 процесори с използването на Intel HD Graphics”, каза Зейн Бал (Zane Ball), генерален мениджър на Intel за десктоп платформи. „Реализацията на GIGABYTE на двата Thunderbolt порта позволява на потребителите да свържат четири монитора чрез сплитери към една единствена система и да се насладят на UltraHD резолюция. Това е един чудесен пример за иновациите, които предоставят тези GIGABYTE Z77 Thunderbolt дънни платки.”
Технологията Intel® Collage
Режим на вертикална колаж настройка с обща резолюция от 3840*2400

Монитор 1:1920*1200 и вертикално свързани два дисплея (1920*1200)*2=>3840*2400

За реализацията и тестовите постановки на Intel® Collage Display функцията от GIGABYTE са били използвани два DisplayPort to Dual-DisplayPort адаптера.

Новият видео драйвер се очаква да е достъпен за изтегляне от сайта на GIGABYTE до края на януари, 2013. Можете да намерите повече информация, включително наръчник за настройване и списък със съвместими компоненти на GIGABYTE страницата. Повече изображения са налични във фото албума на фейсбук страницата на GIGABYTE Motherboard Tech Column.

Също така можете да прегледате кратко видео за GIGABYTE 4K дисплей поддръжката с използване на Intel Collage технологията тук:
http://www.youtube.com/watch?v=pdTMDfh0Hnk

Двата Thunderbolt™ порта на дънните платки на GIGABYTE
Като първите дънни платки, сертифицирани от Intel® и разполагащи с два Thunderbolt™ порта, GIGABYTE ‘TH’ моделите предлагат до 10Gbps скорост на трансфер през всеки порт. Това означава почти мигновено прехвърляне на HD видео и данни. Всеки Thunderbolt™ порт отговаря на Display Port 1.1 стандарта (с поддръжка на 2Kрезолюция през всеки порт), които в комбинация осигуряват резолюция до 4K.

Повече информация за GIGABYTE Thunderbolt™ дъната може намерите на GIGABYTE Thunderbolt™ уеб страницата.

Модели GIGABYTE Dual Thunderbolt™ дънни платки
Dual Thunderbolt™ портовете са налични в следните модели GIGABYTE дънни платки:

GIGABYTE Z77X-UP5 TH GIGABYTE Z77X-UP4 TH GIGABYTE Z77MX-D3H TH
Форм фактор Форм фактор Форм фактор Micro ATX

GIGABYTE на CES 2013
Наред с демонстрацията на 4K резолюция с използването на Intel® Collage дисплей технологията, GIGABYTE ще представи и най-новите Thin Mini-ITX дънни платки, които движат развитието на новите All-in-One системи, включително съвместимите шасита на партньорите ни Mitac и IN WIN. Последните GIGABYTE HD дънни платки също ще бъдат на фокус, подчертавайки новите попълнения на серията бюджетни дъна с два цифрови видео изхода и нашата ексклузивна Ultra Durable 4 технология.

Tags : dual thunderboltgigabytr