close
Хардуер

Intel обяви нова Atom SoC платформа

intel-atom-logo

Процесорната платформа се отличава с висока производителност, ниска консумация на енергия и дълъг живот на батерията.

32nm двуядрени Intel Atom процесори Z2580, Z2560, Z2520 са налични с производителност до съответно 2.0 GHz, 1.6 GHz и 1.2GHz. Поддържа се и Intel Hyper-Threading Technology. Възможни са четири едновременни трейда от приложения, което допълнително усъвършенства общата ефективност на ядрата на Atom.

Интегрираната платформа включва и Intel Graphics Media Accelerator машина с графично ядро, което поддържа до 533MHz с boost режим и предоставя три пъти по-висока графична производителност за богати 3D визуални възможности, реалистични игри и цялостно 1080P ускорено чрез хардуера кодиране и декодиране на видео от 30fps.

Новата Atom платформа предлага усъвършенствани възможности за работа с изображения, сред които поддръжка на две камери, като основната камера улавя до 16 мегапиксела. Системата за изображения позволява също и създаване на панорамни снимки, 15 frame-per-second burst режим за 8 megapixel снимки, разпознаване на лица в реално време, и мобилно заснимане на HDR изображения, с премахване на размазването на снимките за използване в движение.

С WUXGA дисплей, поддържащ 1900×1200, платформата ще създаде възможности за дизайни на Android таблети с по-големи екрани. Тя също включва поддръжка на Android 4.2 (Jelly Bean), Intel Wireless Display Technology, HSPA+ с 42Mbps с Intel XMM 6360 тънко модемно решение и новия стандарт за индустрията UltraViolet Common File Format.

Клиентите, които обявяват своята подкрепа за „Clover Trail+“ платформата за телефони и таблети, включват ASUS, Lenovo и ZTE.


източник: http://pcmania.bg

Tags : atomZ2520Z2560Z2580