close
Хардуер

Super Alloy X99 серия дънни платки на ASRock

20140829-1

Ако се се върнем назад във времето, ще видим, че имахме X79 чипсет базирана дънна платка за изграждането на суперкомпютри и изграждането на забележителна система без аналог на земята и след това се появи дънна платка с изцяло нов чипсет, който предложи невъобразима мощ и промени всичко. Това е серията дънни платки ASRock Super Alloy X99. Дългоочакваният X99 двигател, базиран на Haswell-E архитектурата се роди днес, включително за престижната Extreme серия, най-желаната от геймърите Fatal1ty Killer Серия, както и лудата Overclocking серия на Ник Ших.

Ако трябва да идентифицираме флагманите при дънните платки сред тези три продуктови линии, то това биха били X99 Extreme6, X99 OC Formula и Fatal1ty X99 Professional. Да се използва думата световно за да се опишат дънните платки от top линията на ASRock X99 OC Formula и Fatal1ty X99 Professional е всъщност слабо сравнение. Двете дънни платки имат забележителният 12 Power Phase Design с 24 Dual-N MOSFET, които могат да достигнат до неземната поддръжка на 1300W! В добавка, двете дъна са оборудвани с двойни M.2 цокли за да задоволят повече изисквания, един Ultra M.2 PCIe Gen3 x4 слот за да се усети най-бързата производителност с M.2 и един M.2 PCIe Gen2 & SATA3 цокъл за потребителите, които биха желали да оборудват двойни M.2 устройства.

X99 серия дънни платки с ASRock Super Alloy

Престижната Extreme серия дънни платки ще представи в пълният им блясък чупещата рекорди колекция от възможности на Super Alloy. Сред тях са обновената XXL Aluminum Alloy Heat Sink (XXL размер топлопроводяща пластина от алуминиева сплав) за много по-добро разсейване на топлината, Ultra Dual-N MOSFET (UDN) който предлага по-ефективна доставка на Vcore енергия с нисък Rds(on), Premium 60A Power Choke, който предлага 3 пъти по-добро насищане на енергията, високо магнетичен и топлинно резистентен дизайн Premium Memory Alloy Choke и 12K Platinum Capacitor, за да се осигури стабилна производителност и най-дългия индустриален цикъл на живот от 12,000 hours.

В допълнение към по-горе споменатите дънни платки, повечето от ASRock X99 дъната възприемат дизайна с 12 енергийни фази, за да предложат гладък пренос на енергия с най-ниската възможна температура, така че потребителите да могат да овърклокнат и изстискат всяка капка производителност без усилия. Нещо повече, ASRock създаде 10 нови двигателя, базирани чипсета X99, които са оборудвани с Thunderbolt AIC конектор, с което се осигурява и поддръжка на шокиращо бързия и революционен Thunderbolt™ 2. За да посрещне нуждите на конфигурации със сървърна мощ, новите дънни платки са напълно съвместими с технологията DDR4 Quad-Channel ECC* и технологията за памет UDIMM/RDIMM, поддържайки максимален капацитет от 128GB. Следващото поколение Ultra M.2 не само че предлага най-бързите в света PCIe Gen3 x4 със скорост от 32Gb/сек, но също така е способен да предложи SATA3 6Gb/сек интерфейс за M.2 устройства. Плюс това, ASRock Cloud услугата предлага 1 година БЕЗПЛАТЕН абонамент за професионалната версия на Orbweb.ME на стойност от 49.99 долара, правейки така, че вашите мобилни устройства на бъдат винаги свързани с вашето PC по всяко време и навсякъде.

*ECC се поддържа с процесори Intel® Xeon.

Ултимативна дънна платка за сървъри: X99 WS

ASRock е също много радостен да представи своята x99 сървърна дънна платка носеща името X99 WS. Тази дънна платка е оборудвана със Сървърен Захранващ Блок (Всичко е превключваемо), един набор за трансфериране на 3.3V волтаж към 1.5V, друг набор за 3.3V към 1.8V, като предлага подобрена енергоефективност в сравнение с линейният дизайн. Ултра Тънкият Дизайн позволява на тази дънна платка да се побере в 1U шкаф. Задната част на дънната платка е с ултра къси винтчета и дължината на задната пластина на процесора е по-малка от 3мм. А контролерите за нискоенергийна гигабит мрежа  Intel® Dual LAN (I217LM и I210AT) поддържат сървърна операционна система Windows® и могат да бъдат ползвани за сървърни конфигурации и работни станции. Потребителите също могат да се насладят на завършена PCIe Gen3 скорост с 4-Way SLI/CrossFireX в x8/x8/x8/x8 режим. Ако искате максимална мощ и солидна производителност, тогава не трябва да търсите друго, освен тази X99 WS.

Без Лаг, Само Фраг!  Fatal1ty / Killer X99 серията е представена

Както обикновено, чудесна дънна платка, предназначена за гейминг заслужава вниманието ни – ASRock Fatal1ty & Killer сериите дънни платки бяха представени днес за да задоволят повечето нужди и желания на геймърите.  По същото време, дънната платка ползва мрежов чип Killer LAN и сериозните играчи могат да се съревновават без грижи с лага, а да се отдадат на фрага! Нещо повече – серията дънни платки Killer са също единствените дънни платки в света, които поддържат облачни услуги.

Печелещата доверието серия дънни платки Fatal1ty със сигурност ще спечели множество хардуерни фенове с кодовото название Gaming Armor, проектирано да подобрява системната производителност и стабилност при игра. Тук е също цялостното вградено на дъното аудио решение Purity Sound™ 2  и така ценените Nichicon 12K Fine Gold аудио кондензатори, създадени за най-чувствителните уши , както и ултимативният инструмент за подобряване на мишката и клавиатурата, наречен Key Master. И как някой може дори да си помисли да забрави инструмента за излъчване и стрийминг на живо  XSplit Broadcaster & Gamecaster, който ние даваме безплатно с 24.95-доларов тримесечен премиум лиценз заедно с дъната от сериите Fatal1ty и Killer!

Лудата Овърклок Серия на Ник Ших X99 беше родена да бъде Бърза!

Най-доброто оръжие за овърклокерите X99 OC Formula също беше представено днес. Бързите и яростни дънни платки от Овърклок серията на Ник Ших са облечени в типични черни и жълти скоростни костюми, както и с невидим слой от Conformal Coating. Той защитава дънната платко от проводящи течности, прах, корозия и екстремни температури. Тази върхова в линията овърклок дънна платка е оборудвана с невъображаемият 12 Power Phase Design с 24 Dual-N MOSFET, който може да достигне до поддръжка на 1300W! С невероятните скорости на паметта с DDR4 3400+(OC), новите Power Kit, Cooling Kit, Connector Kit и Monitor Kit, екстремният овърклок е лесен за начинаещите и много по-предизвикателен за ветераните.


източник: http://asrock.com/

 

Tags : super alloyx99