close
Wi-Fi

TP-LINK предлага интелигентни устройства за контрол на дома

46570

Електрически крушки, ключове и контакти за интелигентните домове на бъдещето представи тайванския производител.

Новата гама устройства за интелигентни домове включват безжичният интелигентен контакт HS110, интелигентният ключ HS200, и два модела интелигентни LED крушки- LB120 и LB130. Крушките се свързват с Wi-Fi мрежата в жилището, без да е необходимо допълнително оборудване. Те позволяват пълен контрол върху системата за управление на осветлението. Потребителите имат възможност да програмират автоматично включване / изключване на осветлението, както и нивото и интензивността на светлината. И двете интелигентни крушки имат система за проследяване на консумираната енергия, която предоставя подробна информация за това кога са били включени/ изключени и колко електроенергия е консумирана. LED крушка предоставя осветеност 800 лумена, но консумира много по-малко от 60W и дава възможност за осветление в различни цветове.

Интелигентният контакт HS110 има система за енергиен мониторинг и позволява управление на домакинските електроуреди и електронните устройства от разстояние. Другият интелигентен ключ HS200 позволява допълнително програмиране по часови интервали и/или дистанционно управление на осветлението в дома. Тези четири решения могат да бъдат управлявани с помощта на приложението Kasa, съвместимо с iOS и Android. Устройствата могат да бъдат контролирани и с помощта на гласови команди чрез Amazon Echo ( предоставя се като отделна услуга).

TP-LINK показва и две нови облачни камери за видеонаблюдение Wi-Fi 300Mbps, които заснемат с HD качество и през деня, и през нощта: NC450 и NC260. И двете камери дават възможност за автоматично превключване на режим ден/нощ, компресия H.264, запис в в резолюция 720p. Имат слот Micro SD за карти с капацитет до 32GB и CMOS сензор ¼ инча. Моделът NC450 притежава и функциите панорама (до 300 градуса) и накланяне (до 180⁰) за оптимално покритие на наблюдаваната зона.

Нощното заснемане осигурява изображения на разстояние до 5 метра за NC260 и до 8 метра при модела NC450. Функциите за засичане на звук и движение осигуряват оптимално ниво на сигурност, а устройствата автоматично изпращат уведомления/сигнали по електронна поща или на приложението, инсталирано на смартфон. Камерите са много лесни за инсталиране и администриране, благодарение на приложението tpCamera, достъпно както за IOS, така и за Android.

източник: http://computerworld.bg